Aktywne Wpisy
incar +651
Byłem na wschodzie słońca na śnieżce, piękny to był widok. Muszę to powtórzyć kiedyś. Na zdjęciu moment wschodu słońca.
#gory #sniezka #karkonosze #sudety
#gory #sniezka #karkonosze #sudety
Mam problem z kondycją w górach i zastanawiam się czy nie podejść do problemu w inny sposób. W górach przy wzniesieniach (np. jakieś podejścia na kamieniach) tętno mocno mi skacze i bardzo się męczę. Gdybym na codzień miał problem z chodzeniem to nie dziwiłoby mnie to, ale po płaskim terenie chodzę bardzo szybko i nigdy nie łapię zadyszki. Zastanawiam się, czy to może kwestia jakiejś grupy mięśni i powinienem nad czymś konkretnie
Jakby ktoś się kiedyś zastanawiał czy warto kupować kosiarkę akumulatorową to mogę po roku użytkowania powiedzieć - nie warto, lepiej brać spalinówkę. Używam TEJ i trawnik 100m2 dzisiaj na trzy ładowania akumulatora - trawa gęsta, wysoka i wilgotna. Taki sprzęt nadaje się tylko do trawy suchej i niezbyt wysokiej - wtedy jest to sprzęt akceptowalny.
Dwóch używasz, dwa się ładują. Dodatkowo masz model z silnikiem starego typu który jest po prostu słaby. Wersja z silnikiem bezszczotkowym byłaby dużo mocniejsza. Ale do trawy mokrej trzeba jeszcze więcej mocy. Mogę Ci powiedzieć, że miałem sytuacje gdzie model z silnikiem spalinowym się cały czas zapychał i stawał.
Proponuje ten model:
https://pl.ryobitools.eu/akumulatory-i-ladowarki/one/ladowarki/rc18150/rc18150/
a jak masz kosiarkę na dwa akumulatory to najlepiej kup takie dwie.
Od kosiarek i elektronarzędzi po maszynki do włosów i ciśnieniomierze.