@Bumelante: skoro parking zamiast dla mieszkancow, jest przypisany urzednikom, a do tego oppacany z moich podatkow, to nie widze powodu, by nie byla to informacja publiczna.
@mroz3: Swoją drogą, pytanie, czy miejsce parkingowe w środku miasta, nie jest przypadkiem świadczeniem niepieniężnym, od którego powinno się odprowadzić podatek ( ͡°͜ʖ͡°)
@Czesiowcy: Parkingi okazują się strasznie newralgiczną sprawą dla urzędników. ( ͡°͜ʖ͡°) Przypomnijmy, że bardzo podobnym przykładem posługiwał się rzecznik Sądu Najwyższego, tłumacząc dlaczego Ustawę o dostępie do informacji publicznej pierwsza prezes SN skierowała do TK.
Sędzia poinformował, że pierwsza prezes SN "już musiała na podstawie zaskarżonych przepisów udostępniać chociażby listę nazwisk pracowników korzystających z miejsc parkingowych w Sądzie Najwyższym i spotkała się z wieloma pretensjami ze strony tych, których nazwiska zostały w tym trybie ujawnione". - Osoby te same nie pełnią funkcji publicznych, jednak poprzez zatrudnienie w Sądzie Najwyższym są zaliczane w orzecznictwie sądów administracyjnych do kategorii osób "mających związek" z pełnieniem takiej funkcji. Tego typu doświadczenia skłoniły Pierwszą Prezes do wystąpienia z tym wnioskiem - tłumaczył
https://www.facebook.com/645390212217131/posts/3994562960633156/?app=fbl
#wroclaw
(✌ ゚ ∀ ゚)☞
Komentarz usunięty przez moderatora
Czego sie wstydza ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
@Bumelante: Tak.
Każdy papierek który urzędnik wyprodukuje to powinna być informacja publiczna, oczywiście poza sprawami ścisle osobistymi cywili
@edgar_k: jak będziesz wiedział który urzędnik ma ktore miejsce parkingowe, to będziesz wiedział czym jeździ. Nie wiem, dla mnie to już przesada.
@edgar_k: jak będziesz wiedział który urzędnik ma ktore miejsce parkingowe, to będziesz wiedział czym jeździ. Nie wiem, dla mnie to już przesada.
@Bumelante: straszne. To typowa tajna informacja bo przecież nie można stanąć na ulicy i popatrzeć kto czym przyjeżdża
@doogroo2: Chyba powinno być wykazywane w PITach przez pracodawcę jako benefit pozapłacowy o określonej wartości.