"Tantiemy i pobranie podatku u źródła: przychody twórców, którzy mogą zarabiać, będą traktowane jako tantiemy w świetle prawa podatkowego Stanów Zjednoczonych, a Google będzie od nich pobierać podatki u źródła zgodnie z przepisami prawa." - czy to znaczy, że teraz otyły będzie miał pomniejszony zarobek o ów podatek, jak zresztą każdy yutuber? #mocnyvlog #ulanaswinia
@chipster: ekspertem nie jestem ale będą pobierać zgodnie z polskim systemem podatkowym (?), tylko co oni później pita wystawiać będą ? Tak to gruby sam to rozliczał bądź nie
ja rozumiem to tak, że skoro pojawił się taki punkt, to teraz yt będzie ściągał z nich coś, czego nie ściągał do tej pory, tylko, że yutuberzy płacą przecież już podatek w swoich krajach, to jak? teraz nie będą płacić u siebie, ale w USA tylko?
Jesli nie wypelni sie formularza, o ktorym wspomina YT to beda oni pobierali max stawke. Oczywiscie na niekorzysc YTbera. A jak sie to wypelni to jestem ciekaw, czy beda wysylac jakiego pita do rozliczenia w kraju zamieszkania
Komentarz usunięty przez autora