Wpis z mikrobloga

Chcielibyście się teraz dowiedzieć, czy i komu się podobaliście w latach szkolnych? Czy obiekt Waszych westchnień czuł to samo do Was w ukryciu?

Czasami sobie o tym myślę, głównie dlatego, że liceum jest dla mnie czasem bardzo zmarnowanym pod kątem nawiązywania relacji. Z jednej strony ciekawość jest bardzo duża, z drugiej strony nie wiem czy chciałbym się dowiedzieć ile okazji zmarnowałem. Mam podstawy, żeby myśleć, że jednak wzbudzałem jakieś zainteresowanie, ale zawsze moje wycofanie, wieczny niepokój i niepewność brały górę nad odwagą i chęcią podjęcia ryzyka.
Ktoś mi tutaj kiedyś napisał mądrze, że moje podejście mogło mnie uchronić przed niechcianym ojcostwem i związkiem z panną, której bym teraz nienawidził. Ale jednak wracam do tego, co na zawsze pozostanie zagadką.
#feels #zalesie #pytanie #szkola #licbaza
  • 5
@L3gion: Pod kątem czasu to już szersza perspektywa, ale nadal bardzo ciekawa. Myślisz, że na samym zaspokojeniu ciekawości by się skończyło u Ciebie? Nie mówię o jakichś radykalnych krokach, bardziej o dalszych przemyśleniach.

Jak to fajnie by było mieć sytuacje z przeszłości gdzieś w pamięci, ale tylko do wyciągania wniosków, a nie do zadręczania się przy bardziej melancholijnym nastroju.
W ogóle ja mam silną tendencję do wyszukiwania porażek życiowych i wbijania