Wpis z mikrobloga

Tak sobie czytam te wpisy i ciekawi mnie jak duży rzeczywiście jest problem piszczących cewek w ps5.
W kręgu moich znajomych problem występuje w 70%, więc olbrzymi.

Oczywiście zaraz się znajdą obrońcy uciśnionych, że u nich spoko albo, że tv zagłusza ale o PS4 "odrzutowcu" PRO też tak na początku każdy pisał a potem Sony musiało nowa rewizję z poprawionym chłodzeniem robić który i tak cichy nie był.

Jeszcze jakby bez problemu to się dało wymienić na gwarancji a z tego co wiem ciężka sprawa z tym, kurde bulić 3000zł (konsola + obowiązkowe śmieci) i jeszcze takie coś.

Miałem kupować ps5 w okolicach premiery god of war ale przed nową rewizją nawet tego kijem nie tykam.

#ps4 #ps5
  • 34
@Cumpelnastodwa jak byłem jeszcze pcmasterrace to mi piszczał zasilacz od pc i to bardzo, a nie było to jakieś gówno z czarnej listy tylko porządny markowy z certfikatami
@janushek nie chodzi o takich co im działa, tylko takich co im nie działa ale twierdzą, że wszystko jest ok, znam takie przypadki. Jak ktoś wydał 3k to głupio teraz mówić, że #!$%@?.
@Medonix żeby nie było, bo może źle to rzeczywiście zabrzmiało, pisząc "obrońcy uciśnionych" mam na myśli tych co albo piszą, że "im to nie przeszkadza" ewentualnie tych którzy twierdzą, że problem nie istnieje bo akurat im się trafiła sprawna sztuka.
@Medonix: W sumie pierwsze słyszę, ze w PS5 coś piszczy. To taki głośny dźwięk ze z kanapy powinnam słyszeć? Bo jeśli tak, to u mnie się jeszcze problem nie objawił, a konsole mam od grudnia :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Medonix: Ostatnio słysząc jaki to niby powszechny problem to aż włączyłem konsole i jakąś grę i przybliżyłem się do konsoli i zacząłem słuchać.

No i nie usłyszałem nic co by odstawało od normy hałasu zwykłego sprzętu, to nawet w swoim PC (GPU) jestem w stanie usłyszeć bardziej rezonujące cewki pod obciążeniem.

Generalnie wydaje mi się że sporo osób jest przewrażliwiona na tym punkcie.

A piszczące cewki to niestety dość powszechny problem
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Medonix: No okej tylko zawsze się okazuje że takie nagranie oglądam z perspektywy mikrofonu który praktycznie jest włożony do tego sprzętu.

W moim PC pod obciążeniem to i wszystkie wentylatory potrafią wygenerować całkiem spory hałas który nie odstaje od tego powyżej.

A że zmienia się to od gry itd. No nie dziwne to zjawisko naturalne, gdy cewki rezonują pod obciążeniem. Zwykle czym bardziej wymagający tytuł, tym jest to bardziej słyszalne uciążliwe.