Wpis z mikrobloga

Bo dobra żem pogotował.
Fermentowane papryczki habanero, które spędziły w słoikach 9 i 8 miesięcy.

To zrobię rozdajo a co, przedmiotem jest zestaw sosów o różnym stopniu doprawiania, mocno ostry, mocno kwaśny i słony. Coś jak tabasco, tylko moje sosy są gęste i przez smaki specyficzne.
W buteleczkach są mocniejsze, w słoiczkach słabsze.
Losowanie za 5 dni albo wcześniej, zielonki out. Transport na mój koszt. Najlepiej #lublin

#rozdajo #ostrezarcie #gotujzwykopem #jedzenie
picasssss1 - Bo dobra żem pogotował. 
Fermentowane papryczki habanero, które spędził...

źródło: comment_16216288021BX7Do3O6TnWVwmUa5rqNb.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
@Arturozo_: Przez pierwsze kilka dni upuszczam nieco gazu, a później zakręcam na mocno. Podczas fermentowania nie wydziela się aż tyle gazu jak w przypadku kiszenia, przynajmniej tak zauważyłem.
  • Odpowiedz