Wpis z mikrobloga

Dzień 23
Ploty łącznie 2219
Expected time to win 8 days
XCH = 0

- Liczba plotów się zmniejszyła, bo Hetzner (dostawca serwerów dedykowanych) zablokował cały ruch na porcie 8444 - w skutego czego, dedyk na którym miałem małą farmę na 300 plotów został odcięty od sieci Chia. Pracuję nad tym żeby go przywrócić
- Okazało się że switch który kupiłem poprzednio nie wyrabiał (TL-SG1024D) pomimo tego, że ze specyfikacji wynikało, że powinien ogarnąć. Nie był w stanie przesłac więcej niż 1Gbit a dodatkowo transfer cały czas był mocno niestabilny. Zmieniłem na Edge Switch od Ubiquiti który ma niby identyczne parametry a bez problemu ogarnia 5-6 Gbps

#chia #0xchclub
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@obieq: sprawdzę ale to chyba nic nie zmieni bo i tak będzie się łaczył z innymi node na porcie 8444? To problem jest że ruch w wychodzący na tym porcie jest blokowany
  • Odpowiedz
@Pienio69: Myślę, że wycieli cały 8444. Spróbuj sobie netcat/telnet np. na swój IP w domu czy się łączy, jak nie to d--a. Prościej niż VPN - tunel SSH tylko musisz mieć gdzieś maszynę pod publicznym IP i wolnym 8444.
  • Odpowiedz
Myślę, że wycieli cały 8444. Spróbuj sobie netcat/telnet np. na swój IP w domu czy się łączy, jak nie to d--a.

@artur7177: timeoutuje sie w ogóle każde połączenie na 8444, jak robie telnet chiadb.net 8444 to też timeout
  • Odpowiedz
No to lipa. Ja to bym się z nimi kłócił, chyba, że w TOS jest zapis o zmianie w zasad gry w trakcie? A jakby to Twój soft działał na porcie 8444 to co byś miał teraz zrobić?
  • Odpowiedz
No to lipa. Ja to bym się z nimi kłócił, chyba, że w TOS jest zapis o zmianie w zasad gry w trakcie? A jakby to Twój soft działał na porcie 8444 to co byś miał teraz zrobić?

@artur7177: Jest zapis że banują wszystko co związane z krypto xD
Zrobię sobie OpenVPN do VPSa u innego dostawcy
  • Odpowiedz
U mnie cały czas ETW 18-19. Właśnie zdałem sobię sprawę, że 2 tygodnie temu myślałem, że po 20 maja to będę już siedział na plaży i tylko dostawał na telefonie powiadomienia jak wpada XCH. Ależ się k---a myliłem.
  • Odpowiedz