#kryptowaluty Mam pytanko koledzy. Jeżeli np. kupiłem za 200 zł VET a potem wymieniłem na np. Cardano i sprzedałem te Cardano to od czego mam odjąć koszt uzyskania, od której? DZIĘKI!
A gdy kupiłem BNB, potem zamieniłem na Safemoon i Safemoon sprzedałem, od czego odejmuje? Dzięki :()
@Arkooo: Tak, ale nie musisz pamiętać co za co kupiłeś i ci na co wymieniłeś. Wystarczy zsumować wszystkie koszty i wszystkie przychody. Jak kupisz ade za 100 PLN, sprzedasz za 50 bo kurs spadnie, i kupisz bnb za 100 ale sprzedasz za 300 bo kurs wzrośnie, to masz 200 zł kosztów i 350 przychodu, czyli płacisz podatek ze 150
Dzięki wielkie! Jeszcze aby się upewnić. To znaczy, że gdy np. kupię Vet za 100zł to mogę je wymieniać na inne krypto ile razy chcę? A potem od tej stówki i tak i tak liczę? Dzięki raz jeszcze, miłego dnia!
A gdy kupiłem BNB, potem zamieniłem na Safemoon i Safemoon sprzedałem, od czego odejmuje?
Dzięki :()
Czyli gdy np. kupiłem Vet za 100 pln i wymieniłem na Cardano i sprzedałem za X kwotę to to od tego 100zł, zgadza się?
ps. Dzięki kolego!
Jeszcze aby się upewnić. To znaczy, że gdy np. kupię Vet za 100zł to mogę je wymieniać na inne krypto ile razy chcę? A potem od tej stówki i tak i tak liczę? Dzięki raz jeszcze, miłego dnia!