Wpis z mikrobloga

elo mirasy można w jakiś sposób pozbyć się tego raka jakim są telefony z callcenter? Dzisiaj miałem 2 przy grillu w odstępie godziny no i miarka się przebrała, jestem zagotowany na maksa że mój nr telefonu gdzieś wyciekł a raczej zwracam na to uwagę, nigdzie gdzie nie muszę nie podaję mojego nr telefonu, żadnych zgód marketingowych, konkursów audiotele itp, na gmailu i fb też nie podawałem.

Dzwonią w sumie tylko ciągle w dwóch tych samych sprawach, ale z wielu numerów, zaczęło się może rok temu:
-albo z Lubelskiego coś tam pieprzą o darmowych badaniach - fajnie tylko ja nigdy nie byłem w Lubelskim
-albo z ofertą na panele fotowoltaiczne (mieszkam w bloku a tłumaczenie nic nie pomogło, dalej dzwonią)

Rozmawiałem z babką od badań z Lubelskiego i pracuje w firmie Euro Callcenter, a mój numer mają od zewnętrznego dostawcy, nie powiedziała jakiego, tyle wiem :/ co robić dalej? Straszyć Rodo jak zadzwonią? 3 tygodnie temu coś tam powiedziałem że jeszcze raz zadzwonią to pozwę ich o łamanie Rodo, to miałem spokój aż do dzisiaj ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Czy da się zrobić coś, żeby mój nr wymazali z bazy danych, w rozmowie wskazać jakiś konkretny przepis który łamią?

#kiciochpyta #callcenter #prawo #rodo
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Rinter: ja albo się rozłączam albo wciskam kit że mieszkam w Berlinie, wtedy spora szansa że więcej nie zadzwonią bo kierowane jest to do mieszkańców jakiegoś miasta w PL
  • Odpowiedz
@Zales360: no ale tak jak ci jedni co do mnie dzwonią z Lubelskiego, za pierwszym albo drugim razem wyjaśniłem, wtedy jeszcze grzecznie że jestem z Wielkopolskiego, myślałem że już więcej nie zadzwonią a tamci dzwonią dalej, no ale może ściema zza granicą by podziałała.
  • Odpowiedz
@Rinter: Po pierwsze nie gdzieś wyciekł ci nr tele tylko sam go komuś podałeś. Pewnie wysyłałeś smsy do np. radia, tv itp. Możesz spróbować użyć hasła: Proszę o usunięcie mojego nr telefonu z bazy danych.
  • Odpowiedz
@Rinter: pracowałem jednocześnie w tych dziedzinach co napisałeś w badaniach oraz w panelach i szczerze oni mają wywalone na RODO, szefostwo kazało nie usuwać tych numerów pewnie temu że baza szła dalej. Czasami wiem że te bazy często idą z Orange albo są kupowane gdzieś na lewo, sporo miałem baz że jeszcze niektóre numery były z 2005r a potem wiadomo że też inne numery przechodziły na inne osoby.
Wszystko się
  • Odpowiedz