Wpis z mikrobloga

• 0
@zwierzeta_sa_spoko: Oj tak polecam. Jakiś czas temu za szczona byłem z rodzicami w październiku i było po 28 stopni. 28 stopni w Polsce i w Grecji to różnica wiec było mega komfortowo i fajnie. Jeżeli będziesz miał okazje to wykupuj na miejscu wycieczki na spinalonge, bardzo ciekawe miejsce. No i koniecznie musisz zwiedzić Ajos Nikolaos, bo raz ze jest tu pieknie a dwa ze jeżeli palisz fajki to typowo greckie
  • Odpowiedz
@JavierDaY: No i zajebiście :) Grecję trochę znam, zdarzyło mi się być i w atenach, i na riwierze olimpijskiej, na paru pomniejszych wyspach też i fakt, klimat jest super. Kreta mi siedzi w głowie też z takiego prozaicznego powodu, że zawsze gdzieś tam lubiłem mitologię i bywanie w miejscach, o których czytało się w mitach jakoś pozytywnie mnie nastraja. Fajek nie palę, ale lubię tę ich kulturę siedzenia w restauracjach
  • Odpowiedz
@zwierzeta_sa_spoko @JavierDaY też polecam - prócz Spinalongi koniecznie trzeba zobaczyć Knossos i muzeum w Heraklionie. A poza tym kreteńskie oliwki to hit nie do pobicia i nawet nie ma co z tym handlować. W ogóle jedzenie mają dużo smaczniejsze niż w kontynentalnej części Grecji.
  • Odpowiedz
  • 0
@patatier: Mi akurat to kwaśne jedzenie ich średnio smakowało, ale to zależy od danych preferencji. Knossos tez polecam, a jedyna rzecz jakiej nie polecam to lotnisko w heraklionie xD
  • Odpowiedz