Wpis z mikrobloga

@MarianoaItaliano: miałem nawet taki podstępny pomysł, żeby #!$%@?ć hajs na bilet w jedną strone, spakować sie i w nocy #!$%@?ć busem, ale zaraz sobie przypomniałem jakie byłoby hurr durr zaginiony, akcja na cały kraj, a potem jakby nie daj boże mnie złapali to po powrocie zostałbym psychicznie ukatrupiony i znając życie jeszcze jakieś konsekwencje prawne za to, że policja musiała szukać i tracić czas xd
@MarianoaItaliano: też dobry pomysł, ale znając ich to w przypadku zostawieniu listu by zaraz wydzwaniali, żebym wracał, a z przyznaniem sie, że zamierzam jechać to by szybko mnie usadzili i odebrali nadzieje, że samemu uda mi sie to zrobić

sytuacja, z ktorej nie ma dobrego wyjscia
@pepko_pepps: Miras, dasz se radę tylko więcej wiary w siebie, mniemam że jesteś już dorosły więc rodzice nie muszą ci rozkazywać a ty nie musisz się ich słuchać, robotę możesz sobie załatwić sam tylko podstawa to język, nie obijaj się i przyłóż do nauki to nie będziesz startował od zamiatania podłogi u Polaka, a od czegoś wyżej - może jakaś praca na kasie w sklepie czy wykładanie towaru w Aldim.
@pepko_pepps: no więc właśnie, punkt zaczepienia juz masz, dołącz do emigranckich grupek, zorientuj się co i jak

czemu za darmo? xD Fajnie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mieszkam tu 13 lat z małą kilkumiesięczną przerwą i jest w pytę, w życiu bym do PL nie wrócił ;)
@MarianoaItaliano: po prostu tak mi sie ten kraj nie podoba, brzydka pogoda, obrzydliwe jedzenie, ciasne domy i ulice, dość duży syf na ulicach i dużo cebulactwa jeśli chodzi o rodaków na emigracji tam
to chyba taki mój uraz z dzieciństwa, a dużo zapamiętałem niestety ;D
@pepko_pepps:

Ja wiem, że to nie na temat, ale

- brzydka pogoda - tylko na północy na jakichś bieda terenach i nie ma dużych różnic między Polską. Jasne, w porównaniu do Hiszpanii jest gorzej, ale mówisz jakby w Polsce nie było dosłownie tylko kilku tygodni ładnej pogody

- obrzydliwe jedzenie - XDD co to w ogóle znaczy ziomek? Serio uważasz, że kulinarnie Anglia nie ma nic do zaoferowania? Zdajesz sobie sprawę,
@italian15: to tylko mój subiektywny punkt widzenia
co do jedzenia to na pewno nie miałem na myśli kulinarnych wyrobów z drogich restauracji, a przeciętne typowo angielskie jedzenie z marketu albo z typowego food-baru

ciasnota to fakt, bo taka tam jest architektura i żyjąc w przeciętnym domku to nie ma zbytnio za dużo prywatności, podobnie jest w Holandii

syf na ulicy jest u nich w całym kraju, a szczególnie dobrze to widać