Aktywne Wpisy
skazanynaprzegryw03 +561
W gorących wpis, że różowa czuła się jak gówno bo na randce z Tindera, facet który jej się spodobał złapał ją za rękę, a ona uciekla i czuła się jak gówno xdddd I jeszcze inne różowe tego bronią
Jak wam wujek do wanny wchodził czy macie inne traumy rzutujące na kontakt z płcią przeciwną to może nie psujcie innym życia i nie randkujcie tylko najpierw uporajcie się ze swoimi demonami? Przecież te
Jak wam wujek do wanny wchodził czy macie inne traumy rzutujące na kontakt z płcią przeciwną to może nie psujcie innym życia i nie randkujcie tylko najpierw uporajcie się ze swoimi demonami? Przecież te
Milo900 +9
Wiecie co jest najgorsze w zwiazku jak macie wspolne konto i to ona zarzadza hajsem? Jak sie poklocicie to potem musisz pisac do drugiej polowki, pol godziny zeby Ci wyslala jakas kase bo nie masz jak zatankowac albo cos kupic xD (to jest tak ze leci cala kasa z wyplat na wspolne konto i potem ona wysyla mi jakas kase na zycie itp.)
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #milosc
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #milosc
Zacząłem grać Polską od 1936 r. Chcę się na początku skoncentrować na rozwoju gospodarki. Budowa fabryk cywilnych idzie strasznie wolno, ale chyba potrzebuję ich do budowy umocnień. Fabryki wojskowe idą szybciej, ale też trzeba się naczekać. Jak rozumiem przyspieszenie produkcji fabryk możliwe jest tylko przez cele narodowe i badania?
Równocześnie chcę też rozwinąć armię, więc zacząłem szkolić wszystkie dywizje jakie posiadam. Czy można szkolić wojsko ciągiem, bez przerw, czy trzeba dać im odpocząć, kiedy zaczynają się męczyć?
Zacząłem też szkolenie nowych dywizji i tutaj mam problem, bo w ogóle nie dociera do nich wyposażenie i nie mogą się tworzyć i nie wiem dlaczego.
Zacząłem też produkować artylerię z myślą o zmianie szablonu dywizji.
Jakieś porady na początek? Czy w ogóle na początku olać budowanie fabryk cywilnych? Co już zdążyłem skopać na wstępie? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#hoi4
@Riges: zagraj rzeszą na początku
@Hakunamatata57: xDDD no super grę będzie miał gość który pierwszy raz dotknął hoi4. Niemcy to kraj z dużym potencjałem i na łatwiejszych poziomach trudności spoko się na nim można uczyć. Najwyżej się gość poniesie w #!$%@? duże straty we francji
XD, to jak powiedzieć że najprostrzym krajem do nauki eu4 jest ulm.
@Hakunamatata57: o nie! Gość będzie musiał grać w grę zamiast patrzeć się na zapauzowaną mapę Europy. Nawet jeżeli poniesie porażkę to się czegoś nauczy. I nadal będzie on grał na najłatwiejszym państwie also hoi4 nie jest trudny na vanilli
Odniosłem się w
@Riges: tak, choć jak masz dużo fabryk cywilnych, to możesz budować więcej na raz, o ile pamiętam jest max 10 fabryk na budowę, ale możesz mieć kilka jednocześnie. Jak nie masz nawet tych dziesięciu przeznaczonych na budowę, to odczujesz każdą kolejna.
Jeśli chcesz grać Polską na początku to chyba najlepiej przejść na faszyzm i dołączyć do Osi. Wtedy skupisz się tylko na froncie wschodnim z pomocą Niemców, więc nie ma strachu. Robisz wtedy same dywizji piechoty (14 piech. i 4 art.) i lecisz do przodu.
@Kanbodja @Hakunamatata57 @RandomowyMetal @mindtravel @HetmanPolnyKoronny @Kowal04
Z tego co pamiętam to nie