#anonimowemirkowyznania Syn 14 lat kradnie mi hajs. Ostatnio wziął kartę z mojej kurtki i wybrał 50zł, do tego jeszcze jakieś drobne zakupy w żabce. Co zrobić? Jak żyć?
@AnonimoweMirkoWyznania: przede wszystkim skonfrontować. Nie ma nic gorszego niż złodziej w domu rozumiem twój ból. Nie wiem jak twój syn ma na imię ale to do niego pokaż mu to albo przeczytaj jak chcesz oczywiście.--- koleżko jak ci #!$%@? nie wstyd ojcu hajs #!$%@?. Coś ty #!$%@? sobie myślał właśnie sobie #!$%@? tak jak nigdy wcześniej i nie chodzi o karę a o zaufanie. Straciłeś je i by je odzyskać
@AnonimoweMirkoWyznania: nie pamiętam ile miałem lat, ale raczej wczesna podstawówka. W samochodzie brata leżały jakieś drobniaki, ogółem pewnie ze trzy dychy max, może mniej. Wziąłem je i kupiłem sobie słodycze, matka kazała mi potem zabrać co z nich zostało, i za szmaty zaprowadziła do tego sklepu. W życiu nie najadłem się tyle wstydu, nigdy więcej nic nie ukradłem.
1 Dać mu kieszonkowe, nawet nieduże, wedle możliwości, bo widać ma potrzeby o ktore nie chce cie pytac, niech się uczy przedsiebiorczosci. 2 Przy okazji ustalania kieszonkowego (bo to jest dobry moment, bedzie lekko skołowany że nie dostał kary i bedziesz miec całą jego uwagę), porozmawiać i wytłumaczyć, że to jest niegodziwe i nie powinien tak robic, a zapytac zamiast. 3 zmienic pin do karty, nie nosić dużo gotówki w portfelu, jak
@Niemagiczny nikt nie lubi kraść ( poza jakąś tam patologiczną kleptomanią dla adrenaliny i tutaj potrzebny psycholog by był.). Syn kradnie, bo w jego mniemaniu musi, żeby moc zaspokoić swoje potrzeby, stworz sytuacje w ktorej nie musi kraść, nie badz nadopiekunczy niech sie uczy samodzielnosci i popłnia błędy, ale pamietaj, że 14-latek nie ma zbyt wiele możliwości żeby samemu zarobić na swoje potrzeby. Bądź stanowczy a nie surowy, a wychowasz pięknego
@JDzej86: ziom, jak ten syn ma #!$%@? w oczach ojca, skoro typ pyta na mirko co zrobić? Co będzie potem? Post w stylu: "syn się do mnie nie odzywa, bo posłuchałem rady na mirko i powiedziałem mu, że ma przesrane, a on mi odpowiedział 'usun konto zielonko'?" ja pie*dole, słabe te baity...
@AnonimoweMirkoWyznania: jak dajesz mu kieszonkowe to mu je obetnij o ten hajs który #!$%@?ł. Jak nie ma kieszonkowego i nie pyta się ciebie o dwie dyszki na maka to zastanów cię co robisz źle, bo macie po prostu #!$%@? kontakt i się ciebie boi.
Twój syn pali papierosy albo marihuanen. 50zł to nie mała kwota jak na 14 latka. Jest jeszcze opcja, że nie miał kieszonkowego i pożyczał od kumpli
@Nortom: bez przesady, lepiej ze pyta i szuka pomocy, niż robi to co robiła przed internetem większość naszych rodziców - czyli z braku argumentów pasek i krzyk jako złote środki na wszystko. Uważam, że pytanie o radę to oznaka troski o dzieciaka. Swoją drogą mężczyzna który boi się swojej niewiedzy i udaje że jest najmądrzejszy żeby tylko zachować autorytet, nie licząc się z konsekwencjami, to przykład zajebiście toksycznej i źle
Syn 14 lat kradnie mi hajs. Ostatnio wziął kartę z mojej kurtki i wybrał 50zł, do tego jeszcze jakieś drobne zakupy w żabce. Co zrobić? Jak żyć?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60985761fe0977000b8aeac5
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
2 Przy okazji ustalania kieszonkowego (bo to jest dobry moment, bedzie lekko skołowany że nie dostał kary i bedziesz miec całą jego uwagę), porozmawiać i wytłumaczyć, że to jest niegodziwe i nie powinien tak robic, a zapytac zamiast.
3 zmienic pin do karty, nie nosić dużo gotówki w portfelu, jak
Zaakceptował: LeVentLeCri
Jak nie ma kieszonkowego i nie pyta się ciebie o dwie dyszki na maka to zastanów cię co robisz źle, bo macie po prostu #!$%@? kontakt i się ciebie boi.
Twój syn pali papierosy albo marihuanen.
50zł to nie mała kwota jak na 14 latka.
Jest jeszcze opcja, że nie miał kieszonkowego i pożyczał od kumpli
Komentarz usunięty przez autora