Aktywne Wpisy
Koziom +132
rachuneksumienia +117
Kupiłem 50 metrowe mieszkanie w 2020. Oddane praktycznie na początku 2023.
Targowałem się z deweloperem, pomogli rodzice, pomogła partnerka, która dała połowę i która za swoje wykończyła mieszkanie (ja płacę w zamian czynsz rachunki) zmieniłem pracę, żeby więcej zarabiać - dostałem kredyt. Teraz mamy połowę spłaconą: trochę dzięki nadpłatom z wakajem, a trochę niestety dzięki WIBOR6M który zmusił mnie do zmiany kredytu z 3% na stałe 8,7% :(
Wspólnym wysiłkiem moim, partnerki,
Targowałem się z deweloperem, pomogli rodzice, pomogła partnerka, która dała połowę i która za swoje wykończyła mieszkanie (ja płacę w zamian czynsz rachunki) zmieniłem pracę, żeby więcej zarabiać - dostałem kredyt. Teraz mamy połowę spłaconą: trochę dzięki nadpłatom z wakajem, a trochę niestety dzięki WIBOR6M który zmusił mnie do zmiany kredytu z 3% na stałe 8,7% :(
Wspólnym wysiłkiem moim, partnerki,
jestem na zwolnieniu lekarskim i wchodzę w moment, kiedy mogę spodziewać się kontroli z ZUS
zmieniałem kilka razy adres i nie jestem pewien, czy mają właściwy. kto to zgłasza do ZUS? pracodawca?
btw, jak często ZUS robi te kontrole i w jakich konkretnych przypadkach?
mam zwolnienie z kodem 2 - tj. mogę wychodzić z domu
gdzie to można sprawdzić? da się to jakoś sprawdzić z poziomu profilu zaufanego?
#pracbaza #korposwiat
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60926a455a0849000ad36b69
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
Do zwolnienia adres wpisał lekarz także albo jest taki jaki mu powiedziałeś albo jest taki jaki miał w systemie
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Z resztą jak już wyżej