Aktywne Wpisy
HuopWsiowy +104
Czy wy też uprawiacie tzw. KRĘCENIE PALCEM PO JAGODZIE?
Chodzi mi o to, ze jak siedzi się przed kompem to wiadomo, resztki spermy, mastka, odparowana chemia z sików zbiera się pod napletkiem i to fajnie tam sobie dojrzewa. I tak w trakcie dnia wsadzany jest palec w napletek i sobie kręcimy dookoła jagody nim, zbieramy smaczki i zapaszki a potem pod nosek i wdyyyyychanko!!! (。◕‿‿◕。)
Chodzi mi o to, ze jak siedzi się przed kompem to wiadomo, resztki spermy, mastka, odparowana chemia z sików zbiera się pod napletkiem i to fajnie tam sobie dojrzewa. I tak w trakcie dnia wsadzany jest palec w napletek i sobie kręcimy dookoła jagody nim, zbieramy smaczki i zapaszki a potem pod nosek i wdyyyyychanko!!! (。◕‿‿◕。)
joker007 +39
Powiem wam tak lewaki. Nie interesuje mnie prywatne życie polityków których popieram. Pani Ewa może mieć i 10 dzieci z różnymi typami, może sobie pić piwo w Brukseli po pracy, nic mi do tego. Jak na razie zrobiła dobrą robotę tym pierwszym wystąpieniem.
Nie ma większąści to trzeba robić takie show, żeby się jakoś przebić. Widać też po ujadaniu trolii, że świetnie jej poszło.
#polityka #polska #konfederacja
Nie ma większąści to trzeba robić takie show, żeby się jakoś przebić. Widać też po ujadaniu trolii, że świetnie jej poszło.
#polityka #polska #konfederacja
Mam działkę, na której chciałem zbudować dom. Wokół znajdują się inne działki (niezabudowane) oprócz jednej oddalonej od mojej o jakieś 70m. Stoi tam mały parterowy domek z poddaszem użytkowym oraz z bardzo stromym dachem (45 stopni).
Nie interesują mnie domy typu "dworek" czy inne polskie wynalazki. Chciałem ładny nowoczesny dom, który będzie łatwo sprzedać w przyszłości. Wybrałem projekt i wysłałem wniosek o warunki zabudowy.
Minęły dwa tygodnie i przyszedł ON! List z Urzędu Gminy!
W związku z wnioskiem przeanalizowano teren wokół mojej działki i ustalono, że średnia szerokość frontu elewacji wyliczona z jednego domu znajdującego się nieopodal to 21m, średnia powierzchnia zabudowy (również z jednego domu) - to 10%.
Zaproponowano mi dach o nachyleniu 35-45 stopni (cóż za ukłon w moim kierunku, mogli dać 45).
Duża działka (ponad 1900mkw), na której mogę zbudować mały domek, który zupełnie nie trafia w moje gusta.
Specjalnie kiedyś kupiłem działkę na totalnym zadupiu, z dala od istniejącej zabudowy, żeby nikt nie kwestionował tego co chcę postawić.
Teraz trochę absurdów. Czy wiecie, że jeśli postawiłbym dom o szerokości elewacji 15m to tym samym średnia na danym terenie zacznie wynosić 18mkw? W ten sposób ostatni właściciel działki, na swoim terenie będzie mógł zbudować kurnik.
Zastanawiam się co zrobić, czy iść i rozmawiać z urzędnikiem, czy może skarżyć do SKO.
Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Przecież sytuacja jest totalnie absurdalna.
Dodam tylko, że 400m dalej stoi dom składający się z parteru, piętra i poddasza a kąt nachylenia połaci to jakieś 25stopni. Nikt sobie z tego nic nie robi. Mam budować dom według WZ, które wskazują, że zmieszczę tam max 170mkw.
Serdecznie dziękuję za wszelkie uwagi.
#budowadomu #budownictwo #architektura
@Mard: niemal 200m2 parteru to mały domek?
Po drugie zasugeruj, że mógłbyś wyciągnąć nową mapę, która obejmowałaby również ten dom 400m dalej i objąć analizą ten dom.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Dzięki @przemek_posp !!!
@Mard: jak zaskarżysz będą robić na złość.
Pierwsza rada - idź porozmawiaj, weź wizualizacje tego co chcesz wybudować
Druga - zapytaj w urzędzie o lokalnego architekta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po pierwsze kupując działkę, najlepiej zorientować się co do możliwości jej zabudowy. Decyzje o warunkach zabudowy powstają tylko i wyłącznie na podstawie analiz okolicznej zabudowy. Urzędnik nie ma prawa mocno odbiegać od tego co jest w okolicy o określonym promieniu (nawet jeżeli to 1 budynek). Pewnie sam byś nie chciał żeby kolejny sąsiad postawił tam blok na 10 kondygnacji bo "pogadał
Przygotowaliśmy się dość dobrze: wizualizacje, dokładny opis planowanej inwestycji, długie pismo z uzasadnieniem + standardowo wniosek. Wydaje m się, że urząd poszedł trochę na łatwiznę