Aktywne Wpisy

LeonL +747

Ukiss +21
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz

1. Wymieniona została cała jednostka przód tył.
Dodatkowo na drugim zestawie sprawdzone zostały:
2. Nowy kabel łączący.
3. Każde możliwe źródło zasilania, włącznie z pominięciem samochodu - powerbank.
4. Kilka kart pamięci, w tym Samsung Endurance Pro dedykowana monitoringowi i Samsung Evo Plus sprzed 2020 roku, który działa u Ciebie.
5. Firmware oficjalny jak i nieoficjalny.
6. GPS on/off - GPS jest z tych poprawionych.
7. Kolejna kamera tylna (trzecia).
Dlaczego kolejna tylna? Bo po odłączeniu tylnej kamery Viofo A129 chodzi jak złoto. Z GPS lub bez, na każdym sofcie, w sumie z każdą kartą pamięci. Po podłączeniu tylnej nie można na niej polegać. Chciałbym polecić A129Duo, ale niestety nie mogę (dw: @modzelem). A bawię się z nią od prawie dwóch lat i najczęściej jeżdżę tylko z przodem, bo tylko na przodzie mogę polegać. #viofo #wideorejestrator #kamerasamochodowa
źródło: comment_1619685364Bavvjiaz1vb4vtTeQQ6zky.jpg
PobierzNajbardziej w---w... support jaki może być viofo polska.
Pewnie karta, wymiana karty to samo
pewnie kabel podeślemy, wymiana kabla
@PaulStone: Wygrałeś. XD
Próbowałem usztywniać połączenie już wcześniej, coś tam dokładałem tak, że nie było szansy na jakikolwiek luz. Trudno, będę miał tylko przód. Poczekam aż ktoś jeszcze zaproponuje sprzęt na kondensatorach. Ciekawostka - z tego co się zorientowałem podczas nagrywek parkingowych niczego nie przerywa.
@airflame: A na A119v3 też narzekałeś?
PS Nie chce ktoś kupić tylnej kamery? Tak na przykład 2 szt.?