Aktywne Wpisy
Odwiertnik +126
Hirosy trójeczka jedzonko wódeczka, czego chcieć więcej
kamil150794 +63
Dziś mija 10 lat neetowania
Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne gówno. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet ##!$%@?
Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne gówno. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet ##!$%@?
Dawno nie czytałem tak rzetelnego artykułu krytykującego Teslę, który starannie dobiera słowa i faktycznie wytyka kilka kwestii, które można by poprawić, jeżeli chodzi o przedstawianie statystyk przez Teslę.
- Tytuł - nie stawiający tezy, lecz stwierdzający fakt
- "Regardless of the technology's involvement in this particular wreck" - odżegnujący się od insynuacji jakoby autopilot był winny ostatniemu głośnemu wypadkowi
- przydała by się poprawka edytorska przy "For instance, we don't know how Tesla treats cases where Autopilot disengaged before crashing", wszakze wiadomym jest(informacja na dole strony), że Tesla liczy kraksę "na autopilocie" jeżeli ów był włączony minimum 5 sekund przed zdarzeniem - aczkolwiek bardzo mało osób
Gdyby wszyscy z taką starannością formułowali by krytykę wobec Tesli... To paradoksalnie... (albo i nie), takie argumenty były by lepiej słyszalne... a przez co takie niedociągnięcia szybciej były by naprawiane...
Tylko, że "TSLAQ" raczej nie jest zainteresowane tym by dawać jakikolwiek wartościowy feedback komukolwiek....
Anyway... aż się zdziwiłem, że ktoś jeszcze potrafi rzetelnie krytykować Teslę w dużym serwisie..
#tesla #gielda
W przypadku TIRów mam nadzieje że to będzie wręcz 95:5% czyli jazda w trasie kompletnie na autopilocie (przecież to absurd teraz że TIRowcy prowadzą po autostradzie, kręcą pauzy i sprzęt stoi a nie jedzie) a jedynie sytuacje awaryjne czy manewrowanie
https://www.youtube.com/watch?v=RxeK0F-D3gg
Zobacz sobie testy autopilota koło wrocławskich zadupi na YT
Kompletnie wariuje ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@goferoo: Raczej nie, wycena Tesli nie wynika wprost z robotaxi
To raczej kombinacja szybki wzrost, lider rynku, super marka.
Tesla sprzedająca 10 mln aut z apr $45k i marzą 20% nie potrzebuje żadnego robotaxi żeby być warta $1t
to ja tu piszę, że media piszą bzdury... ani to nie było robotaxi... ani autopilota nie miało... a ty takie pierdoły piszesz...