Aktywne Wpisy
Linnior88 +14
Smieszy mnie jak ktoś mówi że jestem gruba i myśli że mnie tym obrazi( ͡° ᴥ ͡°)
Wolę być gruba niż brzydka (。◕‿‿◕。)
Wolę być gruba niż brzydka (。◕‿‿◕。)
JessePinkman38 +98
Blokady dróg to już codzienność w Warszawie. Czekamy, już tylko na spełnienie postulatów lewicowych szurow z ostatniego pokolenia.
Dostają 500zl mandatu i następnego dnia blokują kolejne drogi ale wykopki mówią że powinno się godzinami stać w korku i siłowo nie sięgać ich z drogi bo przecież sprawiedliwie jest jak przyjedzie policja po godzinie dwóch i da im mandat z którego ci aktywiści sami się śmieja.
#polska #ostatniepokolenie #
Dostają 500zl mandatu i następnego dnia blokują kolejne drogi ale wykopki mówią że powinno się godzinami stać w korku i siłowo nie sięgać ich z drogi bo przecież sprawiedliwie jest jak przyjedzie policja po godzinie dwóch i da im mandat z którego ci aktywiści sami się śmieja.
#polska #ostatniepokolenie #
Nie oszukujmy się, historycznie znaczymy wiele, sportowo obecnie niewiele. Jeśli ktoś sądził że tylko TEN sezon będzie tym przejściowym to musi pogodzić się z tym że przebudowa czy raczej odbudowa klubu będzie trwać ze 3lata abyśmy mogli grać o TOP 5 bo o mistrzostwach nawet nie mówię. 3 lata o ile właściciele nie rzucą tego w cholerę bo wtedy to może być koniec, w końcu ile można palić pieniędzmi w kominku.
------------------------------------------------------------
Ci którzy powinni zostać.
Bramkrze:
- Mateusz Lis
- Kamil Broda
Obrońcy:
- Frydrych
- Mehremić
- Szota
- Hoyo-Kowalski
- Szot
Pomocnicy:
- Plewka
- Zhukov
- Savić
- Silva
- Starzyński
- Yeboah
Napastnicy:
- Forbes
Trener:
- Peter Hyballa
Nie mam zdania (bez podziału na pozycję):
- Radakovic (i tak jest wypożyczony)
- Gruszkowski (ale to młodziak)
- Burliga (kontrowersje ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
- Mawutor (kontrowersje v2 ALE myślę że można by zrobićz niego na prawdę solidnego defensywnego pomocnika/przecinaka)
- Kuveljic - cholera, żadnej bramki czy asysty, 12 spotkań...
- Chuca - nie wiem czy dostanie szanse jeszcze od PH
Podróży nadszedł czas, hamulcowi bądź zawodnicy, którzy po porostu już nic nam nie dadzą:
- Buchalik - dzięki za to że wróciłeś, 7 lat w Wiśle
- Sadlok - czas oddać stałe fragmenty innym. 7 lat, ulubiona cyfra Pana Cupiała, po co zmieniać ją na 8?
- Basha - był świetnym graczem czytającym grę, nagle zapomniał jak się gra, a "kontuzje" nie pozwalają na występy.
- Boguski - Rafał, jesteś Legendą. 3 mistrzostwa i 3 wicemistrzostwa z Wisłą, kapitan Reprezentacji Polski, w klubie od sezonu 05/06. Nie wiadomo co by były gdyby nie kontuzja w sezonie 08/09 :(
- Buksa - ale to wiadomo
- Medved - napastnik, 10 spotkań, 419 minut, 0 bramek, 1 asysta. Trzeba coś dodawać?
- Kuba - kontuzje, kontuzje, kontuzje. Lepiej nie będzie, czas skupić się na klubie i biznesach.
Kto nie powinien się zbliżać:
- Jerzy Brzęczek
#wislakrakow
@l-RAD-l: tak, na polskie warunki nadal jest młody, można go czegoś jeszcze nauczyć. W dodatku Polak.
Przez te wszystkie głosy które się przebijają to są 2 strony konfliktu Hyballa i jego metody szkoleniowe vs cała sielanka Krakowska - Boguski/Sadlok/Buchalik/Burliga którym już się chyba po prostu nie chce trenować.
Yeboah jest chyba zajechany, Zhukov też chyba jest zmęczony sezonem - może to jednak trenejro słabo przygotował drużynę do rundy i wina jest po jego
@zajebotka: nie lubię plotek, natomiast zauważyłem że zazwyczaj ludzie, którzy są gdzieś za długo czują że są nie do ruszenia ¯\_(ツ)_/¯
@SpiderFYM: Ogólnie się zgadzam ale:
1.Gruszkowski powinien zostać do czasu sprowadzenia nowego lewego obrońcy (nie rozpatruję możliwości braku wzmocnienia tej pozycji - największy problem Wisły obok moblinej 6/8) i wtedy gorszy z duetu Gruszkowski/Wachowiak na wypożyczenie.
2.Mawutor out - archaiczny typ 6, zupełnie nie pasuje do