Wpis z mikrobloga

Kuce,
zainspirował mnie do tego krótkiego wpisu jakiś oburzony nieszczęśnik, który kogoś tam wezwał do „merytorycznego” wypunktowania wysrywu Mentzena xD

Otóż zrozumcie: nikt z wami nie będzie merytorycznie debatował, bo taka forma dyskusji jest z wami po prostu niemożliwa.

Rozmawiać i dochodzić do różnych wniosków mogą ludzie, którzy reprezentują pewien poziom dojrzałości i otwartości mentalnej. Lewicowy socjaldemokrata jest w stanie przeprowadzić interesującą konwersację z nawet największym fanem Balcerowicza - i na odwrót.

Wiecie dlaczego? Bo na koniec dnia ta dwójka nie musi przez swoje kompleksy, frustracje seksualne oraz skrajny infantylizm: wstawiać rasistowskich memów, wypisywać anonimowo nienawistnych komentarzy na temat kobiet, czy życzyć komuś śmierci ze względu na jego orientację seksualną.

Ta dwójka to nowocześni ludzie z prawdziwymi wartościami i przekonaniami na tematy ludzkie oraz oczywiste. Wasze wartości i to co sobą reprezentujecie - to natomiast rynsztok.

Dlatego bawi mnie niezmiernie gdy jakiś zaślepiony Konfederata oczekuje, że ktoś poświęci godzinę swojego dnia na dyskusję o wysrywie jakiegoś Mentzena, czy innego populisty. Nie chcemy z wami rozmawiać. Próbowaliśmy latami - nie da się.

#neuropa #antykapitalizm #4konserwy #bekazprawakow #bekazkonfederacji #konfederacja #bekazkuca #polityka
  • 12
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister:
Ja kiedyś próbowałem wydusić od jakiegoś kuca program Konfederacji, który podobno jest tak wspaniały. To mi podsyłał linka do tej śmiesznej jednej strony A4 w stylu "zaoramy wszystko", do ustaw Mentzena, które nie istnieją i nie potrafił ich nawet streścić. Po dłuższych naciskach na pokazanie programu gospodarczego i jakiegokolwiek planu tejże najlepszej partii we wszechświecie zaczął mi podsyłać linki do youtuba. XDD
W tym momencie dotarło do mnie jak zaczadzone
  • Odpowiedz
@CzajnikZniszczenia: Dlatego właśnie też media nie zapraszają ich do debat innych niż nawalanka polityczna, żeby mogli siać ferment, prowokować innych rozmówców i nabijać wyświetlenia.

Po prostu nikt ich nie traktuje poważnie. Kiedy ostatni raz ktokolwiek od nich poza Bosakiem przed prezydenckimi był u Rymanowskiego albo w Faktach po Faktach solo? Tak jak bywają wszyscy znaczący politycy partii sejmowych?

Nawet ich posłowie służą jedynie jako klauny do nabijania wyświetleń. Wyobraź sobie np.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister ja również zrezygnowałem z debatowania/spierania się z kucami przez ich ograniczone zdolności poznawcze. Podam tylko jeden przykład, który dobrze reprezentuje z czym mam problem: dobijając do trzydziestki nie chce mi się trącić czasu na tłumaczenie kucom w moim wieku lub starszym, czym się #!$%@? różni seks z przedstawicielem tej samej płci od seksu z drzewem (wynalazcą tego porównania jest chyba Bekowicz)
  • Odpowiedz
Nie chcemy z wami rozmawiać. Próbowaliśmy latami - nie da się.

I wice wersa.
Ja na przykład pamiętam próbę dyskusji z @artpop, który bez końca stosuje argumentację zatrutej studni, bo nie chciał lub nie umiał obalić #superstraight. Jedyne co powiedział, bo to akcja trolli, koniec tematu.
Inny przykład, parę godzin temu znowu burza o pasek z stonetoss, i argumentacja typu "nie odniosę się do samej treści, bo autor to faszysta".
  • Odpowiedz
@CzajnikZniszczenia: warto dodac, ze kuce ograniczaja sie w dyskusji do kilkunastu schematow i tekstow, kazdy z nich powtarza to samo co wódz strescil. Ci ludzie po prostu nie potrafią samodzielnie myśleć i przyjmują to, co populista im powie - nie ma znaczenia nawet co.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tywin_Lannister personifikacja cech osobowych grup społecznych, liczących conajmniej kilkaset tysięcy ludzi każda, po czym zarzucanie komuś brak merytoryki to jest #!$%@? grube xD
  • Odpowiedz