Aktywne Wpisy
DD2137 +240
Hej, Jeżeli "restauracja", zamiast przygotować świeży posiłek dla klienta, dowozi podgrzaną "porcję żywieniową" z dyskontu, to #oszukujo i kręcić #afera ?
#kiciochpyta
#kiciochpyta
Reepo +279
Czy to miasto może chociaż na jeden dzień wstrzymać się z tworzeniem nowych powalonych sytuacji? XD Pingwin na placu Jana Pawła xD #wroclaw
źródło: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02dmnos6i3AZJ3erfi7XXZJgdSbkS3hiFHwfWpM1L1KD8xcNGyp4y45MjZCACDhpTBl&id=100076352437709
źródło: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02dmnos6i3AZJ3erfi7XXZJgdSbkS3hiFHwfWpM1L1KD8xcNGyp4y45MjZCACDhpTBl&id=100076352437709
Astra G,1.6, powoli dokonuje żywota - silnik bierze olej, a mechanik mówił, że nie opłaca się naprawiać, więc "jeździć, dolewać".
Cytując, za wypowiedzią mojej różowej (która do mechanika dzwoniła)
Tak więc proszę, poratujcie.
Tanie (TANIE, maks. 5k na chwilę obecną - chcę obejść się bez kredytów) auto, które pojeździ minimum rok bez solidnego wkładu finansowego. Nadające się na dwie wysokie osoby, z klimatyzacją, preferowana benzyna. Wiem, że to mało konkretów - chodzi mi o propozycje, niekoniecznie o gotowce. Chociaż te we #wroclaw zrobiłyby robotę.
Tak więc - macie coś na myśli?
Sam rozważałem opcje typu polo, clio itd, ażeby tylko uzbierać na lepsze, a żeby "coś" było, ale przydałaby się wiedza kogoś bardziej doświadczonego.
#motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta
Astra na początku wydawała się być serio idealna, no ale wiek dał o sobie znać dość nagle.
Mozna tez brac cos z Clio, Corsy, czy Punto, ale bralbym cos z Hyundaya, Kii czy Toyoty - sprawdz tylko stan blacharski i bzikaj ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Historia - około lutego całkowita wymiana oleju i uszczelki miski olejowej, w poniedziałek wielkanocny podczas trasy powrotnej z wyjazdu zapaliła się kontrolka i wlany był cały litr. Parę dni potem przy mocniejszym gazie czarny dym, a na postoju prawdopodobnie plamy oleju pod
@konto_dla_trybu_nocnego @eugeniusz_geniusz @aksal
- pokrywa zaworów jest probleem
- pojawił się problem z odmą olejową
- pobór 2L/2tys (od ostatniego serwisu), prawdopodobnie przez pierścienie uszczelniające
- mechanik zalecił gęstszy olej i "jeździć obserwować"