Wpis z mikrobloga

@SeoGuy: mam szynę z fr1 125mm, bo wymieniłem sobie na 110mm. za 320 pln mogę sprzedać(już z wysyłką). Będziesz musiał koła i łozyska dokupić ( ͡° ͜ʖ ͡°) szyna taka sama jak na zdjęciu. Szukasz szyny z mocowaniem 165mm SSM. Zastanów się czy nie zostac na 3x110, według mnie to najlepszy setup do miasta i poza
@isamaul: Ok, pomyślę ;)

Zastanów się czy nie zostac na 3x110, według mnie to najlepszy setup do miasta i poza

Szukam czegoś nowego, chcę przetestować 125mm. Zazwyczaj jadę sobie z zadupia do miasta jakieś 8km więc może mi podpasują.

Coś konkretnego nie odpowiadało Ci w większych kółkach?
@SeoGuy: Za sztywno, za wysoko, trzeba przeplatanke robić w inny sposób żeby nie kopnąć kołem w koło. Trzeba więcej siły żeby się rozpędzić. Z plusów to łatwo się utrzymuje stała prędkość w okolicy 26-27 km/h
@SeoGuy: Bardzo dużym plusem setupu 3x125 jest radzenie sobie na nierównościach. Nawet na kocich łbach jako tako można jechać. Tak jak napisał @isamaul, trzeba więcej siły włożyć w jazdę, więc nie opłaca się jechać wolno, natomiast jeśli utrzymujesz większą prędkość, to jest dobrze.

Z przekładanką nie mam problemów ale mam długie nogi, więc pewnie mi łatwiej. Trudno się dopiero robi na szynie 3x150. ( ͡° ͜ʖ ͡°
@SeoGuy: w tamtym sezonie przesiadłem się z 4x80 na 3x125. Największy plus to możliwość jazdy po kocich łbach. Poza tym to o czym pisali poprzednicy.
Mam Megacruiser, unikam większych skoków ze względu na miękką szynę która może się wygiąć.