Aktywne Wpisy
WykopX +316
Pan @berito - autor #aferaczkoladowa zrobił rozdajo na 10 przekrojonych czekolad. Wpis mimo kilku tysięcy plusów został usunięty, a tu jest dowód, że akcja się odbyła:
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
🍫 https://wykopx.pl/wpis/78707185/rozdajo-do-wygrania-10-czekolad-wedla
Co ciekawe 10 dni wcześniej (16 października) pytał, czy można mrozić czekoladę ( ͡° ͜ʖ
MG78 +915
Dziś zamykam przedsprzedaż mojej książki Zrozumieć Ramen, z tej okazji rozdajo.
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.
Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.
Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się
Książka naukowa pod tytułem "Jak ewolucja życia społecznego ukształtowała ludzki umysł" napisana przez 3 naukowców płci męskiej a mianowicie: Dunbar Robin (brytyjski antropolog profesor psychologii ewolucyjnej uniwersytetu w Oxfordzie specjalizujący się w teorii słynącej z maksymalnej ilości stabilnych relacjii międzyludzkich jednej osoby czyli tzw. liczba Dunbara), Gowlett John (profesor archeologii na uniwersytecie w Liverpoolu specjalizujący się w archeologii ewolucyjnej oraz antropologii), Gamble Clive (profesor archeologii na uniwersytecie Southampton) wszystkie postacie które wymieniłem i można wygooglować jakby ktoś mi nie wierzył i myślał że to co piszę to jakiś fake.
Wymieniam więc fragment ,który potwierdza istnienie gadziego mózgu (który też obejmuje układ limbiczny odpowiedzialny za emocje) u gatunku homosapiens który jest często jest poruszany w #blackpillu ze względu na to że dzięki niemu kobieta wybiera partnera o symetrycnych rysach twarzy,silnej strukturze kostnej ciała i o dużym wzroście (str 18,19, 20) z książki wymienionej przeze mnie powyżej:
"Kiedy naukowcy wykazali ,że istnieje silna korelacja między średnia wielkością grup społecznych danego gatunku a rozmiarem mózgu jego przedstawicieli lub mówiąc dokładniej wielkością kory nowej zewnętrznej warstwy mózgu otaczającej tzw. stary mózg,pień mózgu i śródmózgowie łącznie z ukladem limbicznym i częściami odpowiadającymi za większość autonomicznej aktywności organizmu.
(str 20) W toku 60-70 mln lat ewolucji od pojawienia się naczelnych jako osobnej grupy ssaków rozmiary kory nowej u ssaków stopniowo rosły wraz z ewolucją starych gatunków w nowe.
Kora nowa otacza to co określa się mianem "GADZIEGO MÓZGU" i to właśnie on umożliwia ssakom bardziej wyrafinowane przystosowanie zachowań do wymagań życia codziennego.
Wszystko poza korą nową jest nazywane przez wyżej wymienionych naukowców starym mózgiem i gadzim mózgiem".
#wykopek #blackpill #przegryw