Wpis z mikrobloga

@Nobel210: jechalem 400km na verdstein quttrac i bylo bardzo dobrze. Z wyprzedzaniem tez nie bylo problemow. Jednorazowy wypad, bo zona jechala drugim na zimowkach. Ja osobiscie nie widzialem roznicy w jezdzie w zime. Gorzej jest latem, caloroczne sa za miekkie dla mnie i girsze w hamowaniu niz letnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Nobel210: ja jeździłem na całorocznych nokianach i na czilku całą zimę jeździłem, raz się tylko przykopałem ale wyjechałem o własnych siłach, po prostu zsunęło mnie z drogi pod dom bo nie było jej całkiem widać a jest podniesiona ponad grunt - wyjeździłem sobie koleinę i z niej się rozpędziłem żeby wskoczyć z powrotem na drogę
  • Odpowiedz
całoroczne premium w sam raz nadają się do jazdy po mieście 50-70km/h od świateł do świateł.

@alteron: gdybym nie jeździł głównie autami z przedziału 250-300 koni mającymi napęd na jedną oś - to śmigałbym na markowych całorocznych a nie pilotach

Do normalnej jazdy do jakiejś corsy, mondeo czy insigni są więcej niż w porządku
  • Odpowiedz
wiek nie ma znaczenia tak do końca (choć wiadomo że guma się starzeje),

@kogut_20: ta, jasne xD

Kupiłem w styczniu auto z zimówkami które nigdy nie były założone na auto ale były z 2010r. Mięsa sporo no to lecimy. Wydawały się spoko bo autem do wulkanizacji dojechałem na letnich. Na następną zimę przypadł jeden dzień ze śniegiem na drodze także nie było o czym mówić. W tę zimę miałem możliwość przełożenia
  • Odpowiedz
@Nobel210: jeździłeś kiedys na całorocznych?
kupilem opony całoroczne pierwszy raz w zeszlym roku bo przeprowadziłem sie do Dortmundu gdzie ponoc nie ma zimy, pech chcial ze na tydzien zasypało cale miasto, snieg spadl w weekend i do srody duza czesc drog byla caly czas biala,

opony super pozytywnie mnie zaskoczyly, dosłownie parkowalem w zaspie i nie miałem zadnej nieprzyjemnej sytuacji
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@deoXXo: Dobre całoroczne to najlepsze co może być. Nie rozumiem sensu kupowania zimowych no chyba, że ktoś jeździ po górach.

@Alex_Mor:

problem ze dobre caloroczne to duzy koszt, a za 3 lata moga byc juz do wymiany. poza tym nawet dobre caloroczne maja problemy na mokrej kostce i nie odprowadzaja tak dobrze blota posniegowego jak opony do tego przeznaczone a przeciez tak w polsce wygladaja zimy nie snieg a wlasnie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@deoXXo wiek nie ma znaczenia tak do końca (choć wiadomo że guma się starzeje), najważniejsza jest głębokość bieżnika

@kogut_20:

najwazniejszy jest stan gumy, czasami owszem opona 10letnia nie jest spekana tak jak 5letnia innego producenta, bieznik nie ma znaczenia jak masz spekanie na calej dlugosci
  • Odpowiedz