Wpis z mikrobloga

Poradźcie proszę bo nie wiem czy dobrze kombinuję.
Mam już wieloletniego PC na i5-4590 z 16GB ramu, GTX970 i z dyskiem ssd 512. Pod to mam podpięte dwa monitory: jeden 4k 32" do obróbki fotografii (Lightroom i PS) drugi zwykły budżetowy HD.
I teraz pytanie, bo myślę o laptopie który zastąpi tego peceta przy czym nadal chciałbym mieć podpięte te monitory ale lapka czasem zabierać na wyjazdy w teren. Budżet 3-3,5k. Czasem zagram w Wiedźmina 3. Oglądam sobie tego LENOVO IdeaPad Gaming 3 Ryzen 5 4600H 16GB 512GB SSD GF-GTX 1650Ti - ma to sens na biurku do takich zastosowań jak wyżej?
#laptopy #pcmasterrace
  • 14
@peradon chociaż oczywiście różnice w działaniu systemu jakąś tam odczujesz, ale będziesz musiał się dobrze przyglądać ( ͡° ͜ʖ ͡°) na twoim miejscu bym brał lapka z 1660ti który jest dużo wydajniejszy niż 1650ti, plus bardziej przyszłościowy, bo ma 6GB, popatrz na allegro i można czasem znaleźć HP omena 15 w takiej cenie
@stonogatomojbog: dzięki, przeglądam sobie laptopy z 1660ti + i5 10300 i jestem w stanie dopłacić żeby mieć spokój na kilka lat. Ten Acer nitro 5 o takich parametrach jest okej i już już klikałem żeby kupić ale doczytałem, że nie ma opcji podłączenia dwóch monitorów niestety
@stonogatomojbog: dzięki za doradzenie, kupiłem tego lapka z Ryzenem 7 4800 i GTX1660Ti w wersji z 144hz bo ma pokrycie prawie 100% sRGB i jest w porządku, dołożyłem już ramu i dokupiłem dysk 1TB. Przy dużych obciążeniach jest głośny więc rozglądam się za podkładką chłodzącą jeszcze. Pozdrawiam