Wpis z mikrobloga

Wszedłem dzisiaj w GEO za 650 dolków przy cenie 6.61 za jedną akcje, nie jest to jakaś zawrotna kwota ale jednak. Kilku wykopków pytało się skąd taka decyzja, a większość nie podzieliła mojego entuzjazmu.
Przechodząc do meritum, przedstawię wam krótko mój research, który skłonił mnie do zakupu i zapraszam do dyskusji.
1.Michael Burry, ten od GME wszedł w 4 kwartale w GEO.
2.Wstrzymanie wypłaty dywidendy, według mnie dobra decyzja pandemia, biden itp kiepsko wpłynęło na kondycje firmy, takim ruchem mają nadzieję na obniżenie zadłużenia w bieżącym roku, a licze na niezłe zyski z tego tytułu w przęciagu 2-3 lat
3.Wartość księgowa poniżej 4
4.Teacher Retirement System of Texas wykupił akcje GEO w marcu za 99.000 dolków
5.GEO zatrudnia ponad 20 000 pracowników, nie wyobrażam sobie aby przy tak wysokim zatrudnieniu ktokolwiek pozwoliłby na upadek tak obszernej firmy, dodatkowo w czasie kryzysu gdzie o pracę coraz ciężej
6.Duże prawdopodobieństwo shortowania tych akcji, brakuje tylko wykopbets żeby ruszyć tą maszynkę
7.Oprócz więzień mają też sporo instytucji związanych z chorobami łba, które w mojej opinii znacząco zwiększa swoją przerobowość w nadchodzących czasach
8.Większość stanów powoli rezygnuje z obostrzeń, mniemam że znacząco pomoże to branży
9.Jeśli chodzi o prywatne więzienia i dekret bidena, jeśli ktoś głębiej się w to wczyta, zauważy że tak naprawdę wiele się nie zmienia. Zarzucił taką kiełbaskę wyborczą dla tych wszystkich blm, lgbt itp. która nie będzie miała dużego wpływu na owy rynek
#gielda
  • 17
@Narmol: Nie traktuje go jako boszka, jeden z wielu punktów. Opowiadam o swoim research'u, do mnie akurat to przemawia, ale z łaski swojej przeczytaj resztę. Może uratujesz swoją wiedzą mnie czy paru innych wykopków od giełdowej wtopy.
@Buchos: ja nie uważam ze to wtopa tylko śmieje się z burrego, sam chciałem wejść w GEO wcześniej ale na szczęście uchronilem się od tego środku. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie i może tez coś kupię
@Narmol: Jeszcze wracjąc do Burrego, to nie chodzi nawet o jego przewidywania tylko zobacz jak ludzie go zaczęli traktować, bardzo słabo się ta informacja rozniosła. Wyobraź sobie jak niedzielni akcjonariusze wykopią coś takiego, przecież sami bańkę zrobią jedynie dzięki tej informacji, licze na drugie gme ale to tylko marzenia
@Buchos: przecież już dawno było pisane nawet o tym na yahoo i poszła pompka lekka gdy ogłosili ze burry to kupił i dość dużo nawet tego z tego co pamietam. Reddit tez o tym szumiał
@Buchos: No skoro mi się odrazu rzuciło w oczy to raczej nie były jakoś ciężko dostępne. YouTube tez zasypało filmami na temat portfolio burrego na 2021. Naprawdę nie licz ze Reddit podchwyci ten temat i coś z tego będzie