Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vomalio: a na ps3 to nie ma emulatorów?
Retroarch najnowszy build 1.91 jest
emulacja PSX jest
emulacja PS2 jest
emulacja PSP słabo ale jakaś tam kompatybilność jest
  • Odpowiedz
  • 0
@adrjenq: a to nie wiedziałem, chociaż pewnie duzo gorzej grać w emulacje psx na telewizorze, niż na małej konsolce.
No ale pewnie realny powód różnicy w cenach to popularność jak już ktoś wyżej zauważył
  • Odpowiedz
  • 0
@vomalio: powód jest prosty. PSP bylo rypane w roznych dłoniach przez X lat , a stacjonarna konsole po prostu stawiasz pod telewizorem, stąd niewiele egzemplarzy się zachowało a te które są zadbane trzymają cenę
  • Odpowiedz
  • 0
@vomalio: tak, wszystko można podrutować jak się bardzo chce. Wsadzisz sobie chińska podróbkę, która jest z tandetnego plastiku, trzeszczy, jest nierówno spasowana, włożysz 'prawie' oryginalną nową baterie, która starczy na 2 godziny grania, ale to już nie to samo co OEM
  • Odpowiedz
  • 0
@adrjenq: no też racja. Nie rozumiem czemu sony zrezygnowało z wsparcia PSP i vity, pewnie nadal byliby chętni na nówki ze sklepu, szczególnie że jedyną realną konkurencją jest switch, skierowany imo bardziej do dzieci i casuali
Aż żałuję że parę lat temu sprzedałem moje PSP, stan jak nowy a za bezcen puściłem xD
  • Odpowiedz
  • 0
@vomalio: tez lata temu miałem fajne PSP 3004, które pogoniłem chyba w 2015. Ale handheldy to dla mnie już zamknięty rozdział. Przez lockdown większość czasu siedzi się w domu, z komunikacji zbiorowej nie korzystam, z przed telewizora też za bardzo nie ma mnie kto wyganiać, więc taka konsola mimo że lubię grać to nie ma u mnie żadnego zastosowania. Jak nadążyła się okazja to kupilem PS TV żeby na dual shocku
  • Odpowiedz
  • 4
@vomalio: zrezygnowali z powodu piractwa. Te konsole zostały totalnie złamane i Sony nie dało rady zatrzymać tego zmianami w firmware.
  • Odpowiedz