Aktywne Wpisy

#pracbaza #programista15k #przegryw czy #wygryw
mogło być lepiej, ale w sumie 25.5 lvl here to jeszcze czas na robienie porządnych pieniędzy
mogło być lepiej, ale w sumie 25.5 lvl here to jeszcze czas na robienie porządnych pieniędzy

Julius_90 +4
Pytanie: czy dużo osób tutaj często zmieniało prace, miejsce zamieszania, znajomych ? Ze znajomymi ze starego miejsca nie utrzymujecie kontaktu, znajdujecie nowych albo i nie, wykonujecie całkowicie inny zawód nie związany z ostatnim, po jakimś czasie wszystko w nowym miejscu zaczyna was #!$%@? i znów zaczynacie od nowa, tak jak by mieć kilka żyć. Zawody jakie wykonywałem to np monter dźwigów osobowych, żołnierz, wróżka, sprzedawca dywanów, agent ubezpieczeniowy, trener koni wyścigowych, płatny
Przy włączeniu często mi się kilkakrotnie restartuje, czasem lubi się jeszcze obraz dziwnie zniekształcać. Wyskakuje niebieski ekranik, że Windows mi się nie może uruchomić. Były dokładane ramy, HDD zmieniony na SSD. Jak wchodzę do biosa, takie rzeczy się nie dzieją, nic się nie wyłącza, chodzi elegancko, więc zakładam, ze to może być wina oprogramowania. Był robiony reinstal windy.
Może to być wina zasilacza? Koteł pogryzł i odizolował, ale nic nie przerwał, termokurczliwką kabelek został zabezpieczony. Boję się, że płyta główna może być #!$%@?ęta, chociaż mam też kilka innych podejrzeń, np. coś nie tak z kartą graficzną lub znów mi się jakiś wadliwy sterownik trafił i komp fiksuje.
#laptopy #windows10 #technologia
Od ktorej strony pchlarz podziobal ten przewod od ladowarki, po tej gdzie wkladasz wtyczke do gniazdka, czy od strony laptopa i czy laptop byl w tym momencie zasilany ?
https://www.download.net.pl/jak-naprawic-blad-komputer-nie-zostal-poprawnie-uruchomiony-w-windows-8-81-i-10/n/9723/
Może sterowniki?
takie cuś mam
@sidhellfire: Pamięci mam dobrane dobre, ddr4, z taktowaniem takim, jak moja wlutowana ramka, napięcie się zgadza i wszystko. Problem się pojawił długo po zainstalowaniu ram, mniej więcej w czasie, kiedy robiłam jedną z większych aktualizacji Windy. Btw, jestem różową, więc *instalowałaś.
[1488] [0x80070002] FIOReadFileIntoBuffer:(1452): Nie można odnaleźć określonego pliku.
[1488] [0xc142011c] UnmarshallImageHandleFromDirectory:(641)
[1488] [0xc142011c] WIMGetMountedImageHandle:(2906)
jeszcze takie coś
https://imgur.com/a/ANN0hcg
I komputer mam na stoliku, zrezygnowałam z przeglądania w łóżku, bo tym mogłam uszkodzić HDD, obstawiam, że wstrząsy go załatwiły (kilka razy się zapomniałam i z uczelni do domu go brałam uśpionego zamiast wyłączonego), choć ani razu mi nie zleciał.
Do temperatur
A bios wydaje jakies komunikaty przy starcie ? Przy uruchamianiu to bardzo szerokie pojecie od procedury sprwdzania hardeware przez bios po wczytywanie sterownikow do systemu, sama instalowalas system na dysk ?