Wpis z mikrobloga

Marże przy pln->$ dla visa czy mastercard są rzędu 3,5-5%...

@b4rt3k: zalezy w jakim banku sie ma karte. w pekao sa masz 0%, w alior banku z wlaczona korzyscia korzystnego przewalutowania masz 0%, karta kredytowa tu i tam alior 0%, karta banku pocztowego 0%, sa jeszcze inne ale nie pamietam dokladnie ktore
  • Odpowiedz
@b4rt3k:
Jeżeli chodzi o przeliczanie walut przy płatności kartą to:
1. Alior Bank - karta Mastercard (włączone korzystne przewalutowanie)
- Transakcje w euro, dolarach lub funtach: przewalutowanie według kursu średniego NBP.
- Transakcje w pozostałych walutach: pierwsze przewalutowanie (z kwoty transakcji na dolary) według tabeli Mastercarda. Kolejne (z dolarów na złote) według kursu średniego NBP.
- Brak dodatkowej prowizji ze strony banku

2. Bank Pekao - karta Mastercard
- Przewalutowanie z
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@pcela dzięki za odpowiedź

Mam tylko pytanie, niektóre banki wymagają minimalnych miesięcznych wpływów na konto(by jego prowadzenie /karta) były bez opłat, więc czy przelewając co miesiąc z jednego własnego konta w innym banku warunki będą spełniane, czy też wpływy liczone są tylko te od pracowawców?
@rtg_
  • Odpowiedz
więc czy przelewając co miesiąc z jednego własnego konta w innym banku warunki będą spełniane

@b4rt3k: będą (przynajmniej tak działa w banku pocztowym i mbanku)
  • Odpowiedz
A kto placi w 2021 takie marże skoro jest karta wielowalutowa i pobiera ci z rachunku walutowego bez żadnych opłat

@pijekubusplay: a gdzie można założyć konto z bezpłatnym rachunkiem walutowym (bo przecież wielowalutowa musi skądś ściągać), podasz jakąś konkretną ofertę?
z tego co zrozumiałem to opcja jest konto w mbank + karta wirtualna bez fizycznej za którą jest 7pln

wcześniej używałem revolut, może przy nim zostanę bo zupełnie darmowy do płatności
  • Odpowiedz
a gdzie można założyć konto z bezpłatnym rachunkiem walutowym (bo przecież wielowalutowa musi skądś ściągać), podasz jakąś konkretną ofertę?

z tego co zrozumiałem to opcja jest konto w mbank + karta wirtualna bez fizycznej za którą jest 7pln

wcześniej używałem revolut, może przy nim zostanę bo zupełnie darmowy do płatności kartą

@b4rt3k: Bezpłatny rachunek walutowy ma chyba każde. Oprócz PEKAO ale to prl wiec nawet o tym czymś nie rozmawiajmy. PKO
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@b4rt3k: Załóż konto walutowe w N26 albo vivid bank. Karta i prowadzenie konta za friko. W Vivid ie ten plus że masz od razu wirtualna kartę która możesz płacić i bardzo dobre kursy przewalutowania.
Z N26 karta przychodzi po tygodniu, półtora a z Vivid ok 4-5dni. Jak będziesz chciał założyć konto napisz PW wyślę refa :)
  • Odpowiedz