Wpis z mikrobloga

mam ciekawą sytuację w firmie w której pracuję od niedawna (można by powiedzieć "okres próbny", ale czegoś takiego tu nie ma), mianowicie jestem w projekcie w którym liderami są ludzie którzy uogólniając twierdzą że jednoznakowe nazwy są genialne (akronimy ewentualnie przejdą), funkcje z side-effectami to dar od boga a używanie jakichkolwiek design-petternów (lub abstrakcji) to spółkowanie z szatanem, oczywiście wszystkie te praktyki są przez nich wymuszone a dyskusja o tym że to być może nie ma sensu przebiega jak rozmowa z przedszkolakiem z bogatszym zasobem słownictwa

teraz pytanie do #hr #headhunter #rekrutacja - jak jest postrzegane odejście z firmy po tak krótkim czasie przy rekrutacji w następnej? lepiej zostać i się przemęczyć jeszcze trochę czy mogę dać nogę już teraz?

#programowanie #programista15k
  • 8
  • Odpowiedz
@tlaziuk: Jak masz fajne cv to możesz i następnego dnia się zwolnić. Jak ktoś zapyta, o ile to zrobi to mówisz że warunki nie były takie na jakie się umawiałeś i nikt tematu drążyć nie będzie.
  • Odpowiedz
@tlaziuk: jak bardzo od niedawna? da się tam wprowadzić małymi krokami jakieś zmiany i lepsze praktyki? coś Cię tam trzyma obecnie? może są jakieś plusy w postaci luźnych godzin, może są jacyś fajni ludzie, może zatrudnianych będzie więcej ludzi z którymi potencjalnie będziesz mógł forsować ulepszone procesy? może hajs się zgadza i póki co chcesz posiedzieć i popatrzeć na rozwój sytuacji?

powodzenia i daj znać co zadecydujesz! :)
  • Odpowiedz
@tlaziuk: jak to jest okres próbny to pakuj się i nawet nie wpisuj tego CV .
Gdy ktoś Cie spyta czemu odchodzisz to powiedz prawdę, najlepiej jakby mieć jeszcze screena z dyskusji.
  • Odpowiedz