Aktywne Wpisy

MAM TO! zapamietaj sobie dryblasie - w internecie nic nie ginie. O to pierwsza wizyta pewnego osobnika z sedziszowa na szkolnej. Ostatecznie skonczylo sie tragicznie.
Jak spadnie to MajorSuchodolskip1607012021ytrip, Odwiedzli nas widzowie z daleka
#kononowicz
Jak spadnie to MajorSuchodolskip1607012021ytrip, Odwiedzli nas widzowie z daleka
#kononowicz

LamajHarma +146

Gdy już wiem w jakiej rosource grupie jest vnet i mam jego nazwę oraz nazwę podsieci to już nie jest problem z deploymentem.
"subnetRef": "[resourceId('XXX','Microsoft.Network/virtualNetworks/subnets', parameters('virtualNetworkName'), parameters('subnetName'))]",@.Koliat umyślnie Cię nie oznaczam. Głupio mi ciągle zawracać Ci głowę ;)
#azure #sysadmin #devops
Jak robisz coś co będzie naprawdę grubo używane w organizacji, popatrz bardziej na Service Catalog / Managed Applications / Template Specs
A dla "standardowych" zastosowań - o ile trzymasz się jakiegoś standardu nazewniczego, to nie powinno być problemu żeby określić
Chyba, że inaczej powinienem się do tego zabrać. Zrobić podstawowy szablon, a te pola zostawić do uzupełnienia w zależności od deploymentu.
Albo dla każdej subskrypcji utrzymywać linked template z możliwością wyboru vnetów.Jednak tu będzie problem z ciągłbym utrzymywaniem tego
Z czasem