Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +135
Tak sobie myślałam o sprawie z WuDwaKa i doszłam do wniosku, że jest teraz jakaś epidemia samotności. I nie chodzi o hasztag przegryw, bo i na innych social media widziałam poruszaną tę kwestię. I nie wiem, czy to zawsze tak było i teraz ludzie o tym mówią, czy faktycznie coś jest na rzeczy. Mam wrażenie, że każdy patrzy tylko na siebie i z jakiegoś nieświadomego strachu #!$%@? przed innymi. Znajomości są takie
iforgotmypass_ +401
Kiedyś jakiś ziomek tutaj na wykopie zrobił taki skrypt na omegle, co laczyl dwoch typow i ze soba gadali i wstawial to tutaj. No i jak bylem na studiach pare lat temu (chyba z 6 lat temu) to zrobilem podobny skrypt i zapisywalem te rozmowy xD
Ogolnie skrypt laczyl dwoch typow i podmienial imiona meskie na zenskie i tak samo koncowki podmienial na wersje zenska, przez co kazdy z typow myslal ze
Ogolnie skrypt laczyl dwoch typow i podmienial imiona meskie na zenskie i tak samo koncowki podmienial na wersje zenska, przez co kazdy z typow myslal ze
#programowanie #pracbaza #zalesie #prawo #krakow
Mirki od 2 lat uczę się front-endu, potem poszedłem na warsztaty organizowane przez firmę, gdzie po warsztatach firma mi zaproponowała płatny staż w elastycznych godzinach pracy.
Moim głównym środkiem utrzymania jest "śmieciowa" robota na magazynie. No i wpadłem w pewien konflikt z szefem. Bo kazał mi zostać po godzinach w piątek - ja powiedziałem, że nie mogę bo pracuje od 16 w innej pracy po drugie ta praca po godzinach jest "bezpłatna" i nie mam tego napisanego w umowie, że mam nienormowany czas w pracy i mam na żądanie zostawać po godzinach.
Dzisiaj kierownik wziął mnie na rozmowę i #!$%@?ł mnie od góry do dołu, że mu się to nie podoba - że ja gdzieś pracuje i że nie jestem dyspozycyjny jak jest nadmiarowa robota i że będzie chciał ze mną rozwiązać umowę jak się coś takiego jeszcze raz powtórzy. Niedawno przedłużyłem tam umowę na kolejny rok.
Niestety nie mogę pozwolić sobie na rezygnację z tej pracy bo z tego stażowego nie jestem w stanie opłacić wynajmowanej kawalerki + rachunki + jedzenie a i tak z tej pensji wegetuje.
Serio kierownik mnie może wywalić z dnia na dzień z roboty tylko dlatego, że nie chce zostać po godzinach ? A mówił, że nadgodziny nie muszą być płatne, po prostu sobie wyjdę kiedyś wcześniej jak będzie luźniejszy dzień ?
Nie chcę rezygnować z stażu, bo jest szansa że po nim mnie zatrudnią tam na juniora a jak nie zatrudnią to zawsze większa szansa znaleźć pracę jako junior.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6058ba172f2b84000aacc73a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
@SmutnyKowboj: za porozumieniem to gowno ma a nie okres wypowiedzenia, tymbardziej na smieciowce
@SmutnyKowboj: Nie ma czegoś takiego jak wypowiedzenie za porozumieniem stron. Można wypowiedzieć umowę albo rozwiązać za porozumieniem stron i są to dwa zupełnie rożne przypadki. W pierwszym wypadku jest to czynność jednostronna, a w drugim muszą się zgodzić obie strony.
Zaakceptował: LeVentLeCri
@SmutnyKowboj: wiesz, że tego nie trzeba podpisywać?