Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Czy jest sens bawić się w coś takiego, żeby wziąć jakieś ubezpieczenie na życie w którym jest zapis o wypłacie za urodzenie dziecka? Czy są takie firmy, które na to pozwolą? Ile trwa karencja? Mniej niż 9 miesięcy? Czy mając jakieś 4-5 miesięcy do porodu da się to ogarnąć? XD #ubezpieczenia
  • 13
  • 0
@jestem_legenda: żadne ubezpieczenie nie wypłaci ci hajsu za urodzenie dziecka skoro jest ono już w drodze, co najwyżej dostaniesz proces za zatajenie informacji
  • 0
@OptiFinance: @varoves: @Mzil: xD no to lipa. W sumie mam jakieś ubezpieczenie w skoku Chmielewskiego które kosztuje mnie 24,70zl miesięcznie i tak place i się zastanawiać ostatnio zacząłem czy to w ogóle jeszcze ważne, czy te pieniądze nie uda te powietrze xD

Ktoś może z was mógłby mi sprawdzić i powiedzieć coś na temat tego co place? Umowę mam itp
@jestem_legenda dla chcącego nic trudnego, mogę zaproponować ubezpieczenie grupowe dla firmy zatrudniającej minimum 3 pracowników i tych trzech przystąpi do ubezpieczenia. Dodatkowo oczywiście współmałżonkowie i partnerzy również mogą przystąpić bez karencji. W grupach do 20 osób możliwość przystąpienia weryfikowana jest przez oświadczenie o stanie zdrowia. Aczkolwiek rozpatrywanie jakiegokolwiek ubezpieczenia na życie pod kątem świadczenia za urodzenie dziecka nie jest właściwym kierunkiem bezpieczeństwa finansowego rodziny. Co pomoże 1000 zł czy nawet 2000 zł