Wpis z mikrobloga

Mirki, mam #nintendo #switch na którym nie gram - v. 1 - z tego co się orientowałem kiedyś, bez jakiejś blokady co znaczy że można ją przerobić.

Orientujecie się może po ile teraz takie chodzą, tj. za ile mógłbym ja sprzedać? Konsola w pełni sprawna, tylko używana (ale tak nie za dużo - może z 200h łącznie?)? Niedługo się przeprowadzam, więc chciałbym się pozbyć tego co mi niepotrzebne, a nie wiem czy to ma sens.

#nintendoswitch #pytanie
  • 12
@KochamJescKisiel:

Od ponad tygodnia siedzę na olx i allegro w poszukiwaniu pstryczka.
Zauważyłem, że osoby z przerabialną v1, często podbijają cenę i chcą za "golasa" nawet 1500 zł.
Zauważyłem też, że po kilku dniach wrzucają ogłoszenie na nowo, bo nikt tego za taką kasę nie kupuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Może ludzie ogarnęli, że gierki tak dobrze trzymają na wartości, że opłaca się kupić v2 dla lepszego
opłaca się kupić v2 dla lepszego ekranu, baterii i niedriftujących analogów

@qball: V2 nie ma ani lepszego ekranu, ani lepszej baterii, ani niedriftujących analogów ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@yeloneck: Pisząc o baterii, miałem na myśli dłuższy czas pracy. Ekran ma inną temperaturę barwową, widziałem porównanie na yt, wydawał się przyjemniejszy w 2 wersji. A co do kontrolerów, to mój błąd. W ogłoszeniach na olx, często piszą, że w v2 kontrolery nie driftują, bo Nintendo rozwiązało ten problem, uwierzyłem na słowo sprzedającym i powieliłem fejka :D
@qball: Na ekranie jest filtr polaryzacyjny a bateria działa dłużej tylko dlatego, że dali bardziej oszczędny procesor. Niestety drifty nadal są, aczkolwiek chyba zależy od sztuki.