Aktywne Wpisy
staryalkus +318
wiecie że od sylwestra nie wypiłem ani grama alkoholu? I w sumie to jest git. Mózg jakoś tak lepiej pracuje
Dzonsin +369
#kolchoz #praca
Przychodzę do pracy ok 30min wcześniej bo takie stanowisko, przygotowuje wszystkim narzędzia i inne duperele. Z racji, że dziś przewidziane były duże braki akcesoriów to przyszedłem 1h wcześniej, żeby na spokojnie przyniesc z magazynu.
Ale do rzeczy, dwa miesiące temu przyjęła się babka ok 35lat dobry milf. Każdy się zastanawiał czemu przychodzi tak wcześnie do pracy, zawsze pierwsza na zmianie. No ale szybko doszliśmy do wniosku, że dojeżdża i o
Przychodzę do pracy ok 30min wcześniej bo takie stanowisko, przygotowuje wszystkim narzędzia i inne duperele. Z racji, że dziś przewidziane były duże braki akcesoriów to przyszedłem 1h wcześniej, żeby na spokojnie przyniesc z magazynu.
Ale do rzeczy, dwa miesiące temu przyjęła się babka ok 35lat dobry milf. Każdy się zastanawiał czemu przychodzi tak wcześnie do pracy, zawsze pierwsza na zmianie. No ale szybko doszliśmy do wniosku, że dojeżdża i o
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#komputery #sprzet #procesory #kiciochpyta
Mam taką starą konfigurację kompa, a chciałem go trochę podśpieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°):
CPU: Intel Core i3-4130,
GPU: Nvidia GTX 1050-Ti,
RAM: Kingston 32GB,
MBD: Asus B85M-G,
BIOS: uaktualniłem do wersji 3602 (zgodnie z zaleceniem producenta do wersji obsługującej i7 jak niżej),
Zasilacz: Chieftec (CFT-560A-12S) 560W
Sprawdziłem i do mojej płyty głównej miał pasować procek Intel Core i7-4790K.
Kupiłem używkę Intel Core i7-4790K, podobno sprawną, założyłem i nie działa, znaczy komputer się włącza, zapalają się wszystkie diodki, wentylator na procesorze i na GPU się kręci, ale ekran nie wstaje. Nie uruchamia się.
Założyłem na powrót stary Intel Core i3-4130 i znowu działa ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Może wie ktoś, co powinienem jeszcze zrobić lub co zrobiłem źle, żeby zaczęło działać?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
XDDDDD
Komentarz usunięty przez autora
Dzięki ziomki za porady, ale ostatecznie się poddałem, bo próbowałem resetować BIOS (wyjąłem baterię, odpiąłem zasilanie, zwarłem zwory), nie sprawdziłem niestety tematu Mirka @Odczuwam_Dysonans: z odpięciem grafiki i pamięci RAM, ale sobie odpuściłem, bo dziś wymyśliłem, że zamiast męczyć się ze starymi gratami, zrobię większą rekonfigurację:
- wymienię płytę główną na Asrock H410M-HVS,
- wymienię procek na Intel Core i5-10400F,
- wymienię
Komentarz usunięty przez autora