Wpis z mikrobloga

W nowym mieszkaniu zabrałem się za brud na ścianie w sypialni przy samej listwie przypodłogowej. Ściana oddziela łazienkę od sypialni. Podejrzewałem że to może jakaś pleśń i poszorowałem ścianę zmywakiem wodą z mydłem i płynem do mycia naczyń. Pomogłem sobie nożykiem żeby zobaczyć co jest pod ciemną warstwą (chyba) gipsu i taki efekt pod spodem jak na zdjęciu. Ta zielona ciemniejsza część po prawej stronie jest wilgotna... Po drugiej stronie ściana w łazience jest pusta, nie mam tam żadnej umywalki ani prysznica na tej ścianie. Mirki, czy ktoś wie co to jest i jak się za to zabrać teraz? Samemu nie wiedząc nic o remontach coś zdziałam czy trzeba do tego specjalistę?
#mieszkanie #grzyby #remonty
lathl - W nowym mieszkaniu zabrałem się za brud na ścianie w sypialni przy samej list...

źródło: comment_1615634473hH73WqdsmzGf9sYaI1rG1l.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lathl: masz jakiś wyciek najpewniej łazience. Jeśli w tej ścianie niema żadnych instalacji znaczy iż wilgoć jest ciągnięta od posadzki czyli woda jest pod podłogą w łazience. Należało by sprawdzić wszystkie instalacje w łazience np. wyonując próby ciśnieniowe na zimej, ciepłej wodzie, ogrzewaniu oraz sprawdzić kanlizację. Dopiero po zlikwidowaniu przyczyny można zająć się skutkami. Jeśli potrzebujesz zlokalizować źrudło wycieku zapraszam do kontaktu www.hydroms.pl
  • Odpowiedz