Wpis z mikrobloga

Witam, ktoś mi wytłumaczy dlaczego protestujący że strajku kobiet uważają płód za tzw. zlepek komórek? Przecież nijak ma to się do nauk biologicznych, które określają kiedy powstaje życie ludzkie. Czy mamy obecnie doczynienia z tzw. szurią na ulicach? #strajkkobiet #protest #bekazpisu
  • 6
@Cayar: no podałeś badanie na podstawie którego ludzie uważają że życie rozpoczyna się od poczęcia i jest to prawda jednak w swoim wpisie piszesz o życiu ludzkim co jest czymś innym.

Płód jest zlepkiem komórek i jest to akurat nie podważalna prawda, ja czy Ty też jesteśmy zlepkiem komórek.

Czy w związku z tym mamy do czynienia z „szurią” na ulicach? Zależy jak na to spojrzymy. Jeśli weźmiemy pod uwagę głos
@aarahon: Pomidor też jest chyba zlepkiem komórek(jeśli nie to weźmy świnie), więc istota sprawy jest inna, bo nikt nie zastanawia się nad unicestwieniem pomidora.

Co do in vitro, zakładam że nie jestes katolikiem skoro nie rozumiesz o co im chodzi, a kompletnie nie o to, o czym napisałeś.
bo nikt nie zastanawia się nad unicestwieniem pomidora.

@Cayar: tak jak nad świniami które są mądrzejsze i milsze od psów a mimo to też są zabijane.

Co do in vitro, zakładam że nie jestes katolikiem skoro nie rozumiesz o co im chodzi, a kompletnie nie o to, o czym napisałeś.

@Cayar: napisałem o tym co słyszałem ¯\_(ツ)_/¯