@aksal89: Rozumiem że masz lusterko podłączone po zapłonie. Jak przekręcasz stacyjkę to włącza Ci się ekran w tym lusterku czy pozostaje zgaszony do momentu wrzucenia wstecznego tzn. czy: jest wygaszony zupełnie czy czarny ekran z podświetleniem matrycy i pokazuje AV1/2? Masz po kablu czy transmisje?
Bo testowałem taki model i po podłączeniu zasilania zapalał się na czarno xD i pokazywał AV1 i nie wygaszał się, aby zgasić trzeba było wrzucić
@Skowyrny: ja mam po kablu, pociągnięte jest zasilanie z lampki podświetlenia wnętrza do lusterka, a kamera ma zasilanie ze światła cofania. I dopiero po wrzuceniu wstecznego cokolwiek się pojawia na ekranie, normalnie ekran jest całkowicie wygaszony.
@aksal89:No właśnie tak myślałem żę to ma działać. Testowałem też monitor przykręcany do tapicerki i tak właśnie działało. Tylko dziwne że właśnie 2 sztuki tego lusterka z monitorem się zachowywały tak jak napisałem. Że po dostaniu zasilaniu się zapalały. Masz wersje 4.3 czy 5.0? i jak Ci się to sprawuje na codzień, ogólnie polecasz? i jak z widzialnością w normalnej jeździe bo wydaje się ciemniejsze niż standardowe?
Normalnie może jest minimalnie ciemniej niż standardowe lusterko, ale to raczej na tyle mała różnica, że tego nie zauważam. Masz parę zdjęć, jak prezentuje się obraz z tego mojego zestawu
@Skowyrny: tylko jak pisałem w tamtym wpisie - ciężko jest zmieścić tablicę rejestracyjną w tę tylną ramkę z kamerą, za to kamera jest serio zajebista za tę kasę - zresztą widać, jaki jest obraz w ciemności ( ͡°͜ʖ͡°)
@aksal89: Wiem że trochę czasu mineło, ale postanowiłem się odezwać. Zamontowałem wszystko i trochę historii po drodzę, jednak efekt jest w pyteczkę. Kamera się świetnie sprawdza i do tego ten PRAWDZIWY kąt, od krawędzi samochodu do krawędzi. Kwestia modułu bezprzewodowego jest dyskusyjna ale ogólnie mogę polecić.
Kamerka jaką posiadam to fisheye 170 - polecam jeśli chodzi o jakość i szerokość obrazu, jednak jedna mi po roku padła i sprzedawca coś tam uwzględnił także jestem zadowolony
Ekran w lusterku - super sprawa, jak kamera wyłączona to nie widać że tam jest ekran. Tylko wersja 5calowa
Dzisiaj raczej bym wolał przeprowadzić przewód niż oprzeć to na systemie bezprzewodowym. Jak jeździsz często po mieście to ekran potrafi migać bo łapie jakieś
Powiedzcie mi jaki jest sens emigrowania z Polski w dzisiejszych czasach ? Przecież na zachodzie już wcale nie jest lepiej chyba, że się jest jakimś specjalistą…
#motoryzacja
źródło: comment_1615540563VwPtPFeJrO7ha91RWvIPJe.jpg
PobierzBo testowałem taki model i po podłączeniu zasilania zapalał się na czarno xD i pokazywał AV1 i nie wygaszał się, aby zgasić trzeba było wrzucić
https://www.wykop.pl/wpis/55587341/czy-kamerke-tylna-z-zestawu-viofo-a129-g-duo-da-si/
Normalnie może jest minimalnie ciemniej niż standardowe lusterko, ale to raczej na tyle mała różnica, że tego nie zauważam. Masz parę zdjęć, jak prezentuje się obraz z tego mojego zestawu
źródło: comment_1615542031zI9t2bY18m6Albd3dOq4Mz.jpg
Pobierzźródło: comment_1615542101JtrMBl9DDjohuPoxjJa25f.jpg
Pobierzhttps://www.youtube.com/watch?v=kNPMCeopKk0
coś takiego mnie kusi bezprzewodowe 2 albo w ramce
Ekran w lusterku - super sprawa, jak kamera wyłączona to nie widać że tam jest ekran. Tylko wersja 5calowa
Dzisiaj raczej bym wolał przeprowadzić przewód niż oprzeć to na systemie bezprzewodowym. Jak jeździsz często po mieście to ekran potrafi migać bo łapie jakieś