Wpis z mikrobloga

wkrwia mnie to już imo, bo próbuję podejść do tematu na poważnie, bo krwa nie wiem zachja po chj miałbym na nich właściwie głosować?! @niochland:

to samo z lewicą : / o platformie i hołowni to ja już nic nie napiszę bo mnie szlag trafia na samą myśl o tych dblach, psl nie istnieje
jak konfa załata budżet skoro ten chlew ledwo ciągnie bez podatków?

@fajnytaki299: przecież chyba nikt się nie spodziewa, że załóżmy konfa objęłaby władze i na drugi dzień pyk, nagle nie ma żadnych podatków XD. Konfa postuluje powolne zmiany w tym kierunku, rezygnację z socjalu, redukcje wydatków oraz stopniową prywatyzację wielu rzeczy, które obecnie są państwowe. To nie działa w ten sposób, że ktoś ci przedstawi wyliczenia co do złotówki na teraz
pewnie chodzi ci tu o emerytury. Ktoś z konfy kiedyś mówił i był to chyba Korwin, że te pieniądze które już są tam wpłacone trzeba tym ludziom stopniowo zwracać, ale nie wciągać w ta piramidę finansową ludzi młodych (brak przymusu ubezpieczeń społecznych).

@TestoDepot: czytaj młodzi zamiast składek na starych będą płacić podatek na starych. I jak teraz za składki mają obiecaną emeryturę na którą będą robić kolejni młodzi tak w korwinizmie
@fajnytaki299: Ale ty się spodziewasz konkretów jakich, zabierzemy 3 miliardy stąd i wtedy zostanie 2 czy co?
Zdajesz sobie sprawę z tego, że to zależy od mnóstwa czynników jakie konkretnie by ci wyszły liczby? Chodzi o zamysł, kierunek.
Przecież nikt ci nie powie jak to by sie finalnie przedstawiało po x latach rządów konfy gdyby większa część ich pomysłów weszła w życie bo taka prognoza byłaby obarczona bardzo dużym marginesem błędu.