Wpis z mikrobloga

Posiada ktoś Hu Tao i Diluca, lub Hu Tao i Klee? Jak porównanie DMG z pozostałymi postaciami pyro? Diluca co prawda jeszcze nie mam ale liczę, że w końcu wypadnie ze standard banneru albo jako 50% (może w końcu nie Qiqi :D )
Na 95% skipuje ten banner, ale jednak jakaś tam chęć posiadania nowej postaci zawsze jest :D

Jak wasze wrażenia? (tu piszę też do pozostałych posiadaczy Hu Tao) i jak jej damage? Słyszałem, że można nią grać nawet bez healerów (z powodu jej bursta, który podobno bardzo łatwo się napełnia)
#genshinimpact
  • 9
@Mr_Lewy: Jestem teraz w rozterce bo playstyle hu tao mi pasuje. Ale mam 4 postacie na dps i do tego zacząłem diluca robić, a venti to mój must have. Z bursta nie leczy się bardzo mocno, ale i tak przez większość czasu gra się nią na low hp. Potencjał ma olbrzymi, nawet większy niż diluc, samym burtem może wykręcić więcej niż childe. Warto mieć w party kogoś z tarcza aby przez
@Mr_Lewy: nie wiem jak damage, nie mam porównania za bardzo ale wszyscy chwalą, achiwment 50k crit damage zrobiłem nią z wogóle nie zbudowanym xinqiu, burst u mnie zapełniony po rotacji ekipy plus skill Hu Tao, gameplay ciekawy i zabawny ( ͡° ͜ʖ ͡°), tarcza obowiązkowa, pograj na trialu czy wogóle pasi Tobie gameplay
@tookey: @Pie_Man: Dzieki! Po tym filmie postanowiłem odpuścić z naszą szefową firmy pogrzebowej.
Nie lubię mieć mało HP, a u niej to podstawa. Dodatkowo przygotowanie użycia bursta, które wymaga odpalania skilli wszystkich pozostałych postaci (a wcześniej na traceniu życia przez główną postać) to dla mnie przerost formy nad treścią.
Dodatkowo mam już jedną postać pyro carry z dziwnym gameplayem (tak, patrzę na Ciebie Klee :D ).
No nic, jako że
@Mr_Lewy: z tym burstem to sam sprawdź, po prostu wiem że mam już bursta po rotacji, ale jak szybko to nie wiem, nie musi mieć mało życia, ma mieć mniej niż połowę, wtedy ma 33% pyro damage, u mnie połowa to ponad 15000 przy 80 lvl
@Mr_Lewy mam ją na c0 w duecie z C5 Xingqiu, broń to R2 dragon's bane i jest całkiem ok. Artefakty mam beznadziejne, pierwsze lepsze byle by bonus za 4 crimson witch złapać i pyro na kielichu było. Healera żadnego z nią nie mam (no chyba że Xingqiu się liczy ale jego leczenie to prawie wcale niezauważalne jest). Burstem można spamować ile wlezie, często jest już załadowany zanim cooldown zejdzie. Jedyne co to
Ogólnie to wziąłem ją pod wpływem impulsu, miałem 70 wishy ponad na Rosarie zakiszone ale baner wyszedł i tak jakoś zacząłem klikać i przestać nie mogłem, nawet nie zdążyłem jej przetestować wcześniej w test runie xd HP mało nie ma nawet jak na połowie grasz żeby bonus wpadł, sporo postaci w pełni wyleczonych ma tyle HP co Hu Tao na 50%.