Wpis z mikrobloga

• 3
Co sądzicie o wchodzeniu teraz w Bitcoina z zamiarem inwestowania jakiejś kwoty regularnie co tydzień/miesiąc? Czy to ma jeszcze sens? Czy już pociąg odjechał? ;) Pytam, bo jakiś czas temu siedziałem mocno w krypto, ale wypadłem z obiegu. #bitcoin #kryptowaluty
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vevnx: Jeżeli tyle czasu zamierzasz inwestować to myślę, że każdy termin jest dobry. Tylko nie przestrasz się jeżeli niedługo zaliczymy powtórkę z przełomu 2017/2018.
  • Odpowiedz
@vevnx: Moim zdaniem lepiej poczekać na poziomu typu 20k i zacząć skup, według schematu bankowego nie powinno być niżej niż poprzednie ATH już nigdy :)
  • Odpowiedz
@vevnx: Rozumiem, ale aktualnie jesteśmy w fazie ekscytacji. Może jeszcze polecieć do góry, może już nie spaść niżej, tego nie przewidzisz. Więc jeżeli chodzi o krótkoterminową inwestycję widzę to słabo jeżeli nie masz planu grania.
  • Odpowiedz
@vevnx: No to spoko opcja. Obserwowałem gościa, który po korekcie ostatniej cały czas kupował w przeważającej mierze BTC, też co miesiąc, kwota 200-500zł. Wyszedł całkiem dobrze na tym teraz.
  • Odpowiedz
@rafion: nie czekaj na 20k bo się nie doczekasz. Nie zrozum mnie źle, może i chwilowo dobije do tych 20 kilku tysięcy, ale dużo większe prawdopodobieństwo jest że po tym cyklu wróci do poziomów 30-40.
  • Odpowiedz
@Negatyf: Jeżeli tak uważasz, to czy sprzedałaś cały swój majątek i wszedłeś ALL-IN? (Nie musisz odpowiadać jeżeli inwestujesz kieszonkowe, stypendia, lub twój majątek to jakieś śmieszne sumy z punktu widzenia dorosłego człowieka)
  • Odpowiedz
@vevnx: Jak zamierzasz rozsądnie wybadać sytuację to jak najbardziej. Szczególnie teraz fajny moment na wejście, bo moim zdaniem trwa tymczasowa korekta i do bańki jeszcze trochę
  • Odpowiedz
Gratuluję mocnych nerwów (zakładając, że wchodziłeś na pompie a nie przed). Nie wszedłem all-in i nie dostaje kieszonkowego od rodziców.
  • Odpowiedz
@ninio Nie mam BTC tylko shita, alt season przed nami. Nikt normalny nie sprzedaje majątku tj mieszkania, domu, działki czy auta, a tym bardziej nie rzuca swojej ulubionej pracy, żeby przez kilka miesięcy zająć się day tradingiem :)
  • Odpowiedz