Aktywne Wpisy
Altru +1127
KRZYSZTOF_DZONG_UN +215
Przeklęci lewacy znowu robią jakieś durne happeningi zamiast zajmować się polityką na poważnie!
A nie sorry, to nasza gwiazda prawicy, znana z tego, że ma długie nogi i jest "w miarę ładna" jak na środowisko kuców xDDDD
Pierwszy dzień nowej kadencji Parlamentu Europejskiego i już Konfederosja musi przynosić nam wstyd xDDDD Chryste Panie a co będzie, jak gżegoż zacznie swoje performance...
#bekazpisu #bekazkatoli #bekazkonfederacji #neuropa
A nie sorry, to nasza gwiazda prawicy, znana z tego, że ma długie nogi i jest "w miarę ładna" jak na środowisko kuców xDDDD
Pierwszy dzień nowej kadencji Parlamentu Europejskiego i już Konfederosja musi przynosić nam wstyd xDDDD Chryste Panie a co będzie, jak gżegoż zacznie swoje performance...
#bekazpisu #bekazkatoli #bekazkonfederacji #neuropa
- 200 g mąki pszennej;
- 120 g wody;
- 4 g soli;
- 3 g zakwasy żytniego.
Do tego:
1 cebula;
Łyżeczka maku;
Łyżeczka soli;
Pół łyżeczki bułki tartej.
Cebule pokroiłem w kostkę i zmieszalem z dodatkami, wstawiłem na noc do lodówki.
Zakwas zmieszalem z wodą, dodałem sól i mąkę. Wyrobiłem ciasto na gładką kulę i zostawiłem na blacie w kuchni na 12h (od 18:00 do 06:00).
Rano ciasto podzielilem na mniej-więcej równe porcje i zrobiłem z nich kulki, które wstawiłem do lodówki.
Kulki były w lodowce od 06:30 do 16:00. Po wyciągnięciu z lodówki stały na blacie około 30 minut.
Następnie je rozciagnalem na placki i nałożyłem wyjętą z lodówki cebulę.
Przed wsadzeniem do piekarnika posmarowalem jajkiem z mlekiem.
Piekłem 15 minut w 220°C.
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska #cebularz