Wpis z mikrobloga

Tak jeszcze w temacie wczorajszego przemówienia Borisa i mapy zdejmowania obostrzeń - zobaczycie że niestety #!$%@? z tego będzie i nie ma szans że do 21.06 zdejmą wszystkie obostrzenia. Nawet przy tak wysokim tempie szczepień (17 723 840 według stanu na wczoraj tj. prawie 1/3 kraju) podejrzewam że najwcześniej zluzują już tak naprawdę wszystko dopiero po wakacjach, jak dzieciaki będą miały wrócić do szkół we wrześniu.

Ja w każdym razie darowałbym sobie podróże zagraniczne i w tym roku - do PL może przyjadę w 2022 jak już serio będzie normalnie.
#uk #koronawirus #covid19
  • 24
@ooooooooaaaaa: Nie no tu wiadomo że szybciej pójdzie niż w PL, chodzi mi tylko o to że 21/06 to hurra optymistyczna data, nawet według tutejszego ministra zdrowia.

@kwiatosz: Wiem, czytałem że ok. 70% wystarczy. Trzeba zważyć też na to że nie każdy może czy zwyczajnie chce się zaszczepić. Niemniej jednak trzeba brać po uwagę to że jeżeli UK po zdjęciu swoich obostrzeń nie podejmie żadnych działań dot. podrożowania zza granicy
@MarianoaItaliano: prosze nie patrzyc na to co w gazetach tylko na temperature za oknem, bedzie cieplo to nie bedzie obostrzen, bedzie -2 to bedzie ostry lockdown. a te wszystkie zagraniczne wycieczki glownie sie nie moga odbyc przez problemy celno-wizowe

nie zaszczepia sie jesli nie bedzie z tego powodu specjalnych benefitow, co innego ty, ty nie miales zadnego wyboru jako nhs

a co ma wrocic do normy, kazda przesylka oclona, w uk