Wpis z mikrobloga

Jest tu jakiś specjalista od #elektronarzedzia #bosch ?
Chce kupić pilarkę + prowadnica. Byłem w sklepie, kupiłem Piłę PKS 55A i do tego chciałem dokupić prowadnicę FSN 1100 ( zamówiłem już- tak mi typ w sklepie doradził) Oczywiście, to że jedno do drugiego nie pasuje już nie wiedział.(°°

Najlepsze, to to, że zamówienia prowadnicy nie mogę anulować ani zwrócić, #austria here I ichniejsze prawo...( ͡° ʖ̯ ͡°)

Piłę oddałem.
Szukam teraz piły do prowadnicy- czyli całkowicie odwrotnie niż to się robi.
Wiem, że pasują piły GKS 55+ ale myślę o innych modelach.

Myślałem o tych modelach:
GKS 190 ( Na 230V)
GKS 18 V-57 ( Akku)

Czy ktoś wie, czy te piły będą pasować do tej szyny?
#narzedzia #majsterkowanie #stolarstwo

• 15
@zourv @kodxinv Elektroda/(y) za głęboko chyba weszła, może trochę koledzy sobie je wyjmą( ͡~ ͜ʖ ͡°)( )

A tak na poważnie, szukałem nie znalazłem informacji od Boscha, czy to pasuje do tych pił.

Czy na prawdę, prowadnica z czarnej listy?
@19ludwik91: > The FSN 1100 Professional guiderail with a length of 1,100 mm delivers a unique technology that enables exact cuts. Offering precise guidance, it is constructed with high-quality workmanship and is perfectly compatible with all related power tools. For perfect stability, the FSN VEL optional extension connector can be attached for a quick and strong connection between two guiderails. Complete control during operation is made possible by its easily replaceable,
@19ludwik91 ta piła nie jest zaprojektowana do używania z klasyczną prowadnicą chyba. To jest model bardziej do używania "z ręki". Ciąć można od czegokolwiek, prostej deski, liniału, whatever
@19ludwik91 jest nawet na to inna nazwa w angielskim. Twoja to skilsaw(USA), albo handheld saw(UK), a ta na szynie to plunge saw. Skil'a używają przy budowaniu konstrukcji drewnianych do szybkiego wycinania zagłębień do połączeń drewnianych w dachach, domach z bali itp bezpośrednio na stojącej konstrukcji
@Recydywa dzięki za wyjaśnienie, ale to mnieh więcej wiedziałem.

@zourv

Dostałem odpowiedź od Boscha. Nie mają listy urządzeń które pasują do prowadnicy... Jedynie informacja jest taka, że modele z oznaczenie "G" na końcu pasują. Co w sumie wiem.
O listę modeli z tym oznaczeniem dostałem odpowiedź że przykładowo pasuje GKS 85 G
Nie całą listę. Także sami nie wiedzą co sprzedają.
@kodxinv
@Robolkop
@Robolkop w sumie, masz rację czar Boscha pryska.
Mamy wkrętarki w pracy z Boscha, nie używane na budowach, nigdy nie upadły czy coś. Futerko tak wywalone że można by używać jako szlifierek mimośrodowych... W domu ten sam model, mało co robiłem i też ma bicie...