Wpis z mikrobloga

@trozek: Bardzo Pana szanuję, za popularyzację nauki wyważone stanowiska. Trochę mnie jednak dziwi, że np. w programie Raport o stanie świata jak jest dyskusja o, nie wiem, Libii, to zaprasza się specjalistę od Libii, a jak jest reportaż o systemie podatkowym w USA, to zaprasza się specjalistę w tej wąskiej branży. Pan jest zaproszany jako specjalista od dosłownie wszystkiego. Nie jest to zarzut wobec Pana, po prostu mam wrażenie, że
  • Odpowiedz
  • 1
@wiatr_w_polu: chętnie odpowiem. W Raporcie są dwa różne formaty. Jeden to ekspercki i to są Państwo np. od Libii czy od systemu podatkowego w USA. Ale drugi format, to rozmowy z ludźmi, którzy ekspertami nie są, którzy są dziennikarzami śledzącymi jakiś obszar tematów. I tak np. Adrian Bąk robi reportaże na różne tematy, ale związane z szeroko rozumianymi tematami społecznymi, z kolei Grzegorz Dobiecki pisze (i czyta) felietony, które najczęściej
  • Odpowiedz
@trozek: Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Teraz widzę to trochę inaczej. Szczerze mówiąc, to nie spodziewałem sie odpowiedzi w wątku sprzed lat. Odkopałem go zupełnie przypadkowo i nie zauważyłem daty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS dzięki za ref do audycji z embrionami syntetycznymi, wysłuchałem z ciekawością!
  • Odpowiedz