Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkim,od ostatnich kilku dni bacznie przyglądam sie temu co dzieje sie na tagu #perfumy. Specjalista ze mnie żaden,określenie amator byłoby też dużym nadciągnieciem ale poradnik wykopkowy znalazłem i przeczytałem wiec coś tam się rozjaśniło.Mam sprawę do bardziej doświadczonych mireczków na tym tagu,wciąż szukam zapachów które będą mi najbardziej odpowiadać. Co prawda,nie przerobiłem zapachów z najwyższej półki - głównie to takie typowe z drogerii ale może ktoś będzie w stanie po moich preferencjach coś polecić ciekawego,podobnego z zapachu bo raczej wolałbym uniknąć blind-buy.
Jak do tej pory najbardziej podeszły Eternity CK,Antonio Banderas - King of Seduction,Jaguary Classic black/black in gold,bruno banani pure man. Szczególnie do gustu mi przypadły Nuit D’issey Issey Miyake czy jeden z najbardziej popularnych zapaszków Dior Sauvage (choć na sobie miałem tylko Writera to pamietam ze gdzieś wąchałem i były konkretne)
Lubię tez mocniejsze zapaszki ale do tej pory miałem tylko Aigner pour homme ale nie za bardzo sam zapach podszedł.
Jak widać większość perfum przedstawionych przeze mnie to budżetówki,wiec mam nadzieje na jakieś propozycje z rozsądna ceną.

#perfumy
  • 10
@Donszyman jeśli zacząłeś coś czytać i się interesować, to zamiast kupować cały flakon w ciemno i być na niego skazanym przez kolejny rok, to lepiej za jego równowartość kup parę odlewek zapachów polecanych i z dobrymi ocenami na fragrantica.pl. Będziesz miał większy fun i wyrobisz sobie gust
@TetraHydroCanabinol: Właśnie przeczytałem gdzieś opinie że, Montblanc Individuel są podobne do Joop Homme. Mam w posiadaniu Joop Homme Wild i średnio mi podchodzi wiec te najprawdopodobniej sobie odpuszczę jak faktycznie mają podobny zapach. Znajomy irl napisał ze ma Moschino Uomo wiec dziś jeszcze obadam a hugo boss bottled mam i nie jest to czego szukam ale dzięki raz jeszcze za odpowiedz.
@Donszyman: @tangofever: tak, dekanty to też dobry pomysł, nierzadko zamiast kupować flachę przeciętnego zapachu za stówę lepiej wziąć od Mireczków z tagu trzy czy cztery odlewki i wówczas:
- poznajesz więcej lepszych jakościowo perfum
- jak ci się nie spodoba zawsze możesz opchnąć na tagu
- odlewka 10, a nawet 5 ml spokojnie pozwala poznać dany zapach i ponosić go na sobie kilkanaście razy
- jak ci się spodoba, kupujesz
@tangofever: Masz racje,na samym początku zdecydowanie lepiej kupować odlewki i sprawdzać który zapach najbardziej trafia do gustu. W tym momencie próbuje sporządzić listę z Waszą pomocą co powinienem koniecznie sprawdzić. Dzięki!
@Donszyman z tanioszek w okolicy 1 zł / 1 ml ja mam i sprawdzają mi się wspomniany Versace PH, Bentley for men, Armafy (CDNM, Bucephalus xi, milestone, italian nero), Oriflame gold notte, Ralph Lauren Red extreme, lalique encre noire. Wszystkie mogę też odlać, ale jeśli szukasz czegoś innego to uderzaj do innych mireczków