Wpis z mikrobloga

A ja jestem zadowolony z występu Igi Świątek na Australian Open. Poradziła sobie z presją faworytki i pokazała światu, że wygrana w Rolland Garros nie było przypadkowym osiągnięciem. Jak ktoś śledzi tenisa na codzień, to wie, że chwilowy brak koncentracji w tej dyscyplinie może mieć negatywny wpływ na końcowy wynik. Zwłaszcza, gdy po drugiej stronie siatki znajduje się Simona Halep. Styl gry Igi mnie zachwyca; siła, upartość, dominacja na korcie - miły dla oka tenis. Jeżeli tak ma grać Świątek, to szybko o tej dziewczynie nie zapomnimy - zwłaszcza koleżanki z turze. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#tenis
  • 1
@PROponujek: nie zdziwie się jak w tym roku zobaczymy ją w turnieju mistrzyń, wielki talent, po prostu trzeba czasu by poprawić słabsze elementy, zdobyć doświadczenie w grze z najlepszymi i to w końcu jeszcze nastolatka, za jakiś czas głowa będzie trochę chłodniejsza to i grało będzie się lepiej w gorszych momentach. Iga to nie typowa rzemieślniczka, to brylant, który jak oszlifujesz to będzie błyszczał na światowych kortach.