Aktywne Wpisy

MyOwnWorstEnemy +878

Grizzzly +6
Jak można się ze sobą spotykać 9 lat i nie formalizować związku? Chyba wiadomo, że w takim razie jedna strona nie kocha albo w ogóle się nie kochają. 2-3 lata to maks moim zdaniem, ile kobieta powinna czekać na oświadczyny.
#zwiazki #podrywajzwykopem
#zwiazki #podrywajzwykopem
źródło: vanessa
Pobierz

Mam sterownik od ebajka na którym sygnał manetki działa w zakresie od 0-5V.
Chcę manetkę zastąpić analogowym sygnałem podawanym z pedałów, w tym celu wymyśliłem że kupię silnik przekładniowy który przy 6V daje 100obr\min i podepnę go pod korbę przez co przy szybkim pedałowaniu będę jechać szybko przy wolnym wolno (dodatkowo korba na łożyskach oporowych żeby był opór pod nogami)
Silnik daje max 6V a sterownik pracuje do 5V - co muszę dać żeby czegoś nie uszkodzić?
Pomyślałem żeby między silnik a sterownik dać Arduino i tam odczyt ze silnika przełożyć na sygnał dla sterownika w zakresie od 0-5V.
Pytanie o czym nie pomyślałem i co może pójść nie tak?
pozdro
Jeśli chcesz uzyskać efekt zwykłego roweru, to procesor w arduino jest na to za słaby.
Budujesz ebike, masz tam manetke do sterowania obrotami silnika, ale cchesz zmienić ją na coś bardziej "inteligentnego".
Chciałbyś aby napięcie z arudino (obroty silnia) rosły wraz z obrotami korby, dobrze rozumiem?
Czy masz sygnał obrotów korby?