Wpis z mikrobloga

Hej Mireczki, na wstępie przyznaje się że WordPress to dla mnie nowość - potrzebuje małego uporządkowania mojej wiedzy przy przeniesieniu pomiędzy hostingami.

Jeżeli mam zabezpieczoną strukturę katalogów WP, + bazę danych. To wystarczy że na nowym hostingu przekopuje strukturę katalogów do FTP, następnie zaimportuje sobie bazę danych w Mysql(phpMyadmin)

Czyli nie wykorzystuje opcji automatycznego wygenerowania środowiska WP przez GUI hostingodawcy tylko mam normalnie serwer www z php7.2 kopia ręczna danych + import bazy + zmiana w opcjach adresu bazy i hasła?

Czy to ma szanse ruszyć czy mam za proste myślenie ?

#wordpress #webdev #webdesign
  • 4
@piotrek-net: domena pozostała taka sama, zastanawiało mnie czy WP ma jakiś dodatkowy silnik i powiedzmy ze jak hosting oferuje wersje większą niż 5 to czy kopia wersji 4 ruszy - czy może wystąpić jakaś blokada od hostingodawcy.
No nic popróbuje dzięki.
@papasmerf3737: Hej, ostatecznie stronka ruszyła w 80%, nie wszystkie odnośniki do podstron i do strony zarządzania zadziałały. Strona w ogóle okazała się kiepska, średnio cały projekt wyglądał a że nie odpaliły się wszystkie funkcjonalności - zaprzestałem dalsze debugowanie tego projektu.
Zapadła decyzja o "nie pudrowaniu trupa" i grzebie sobie w projekcie od zera.