Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Ponieważ ktoś musi prostować farmazony, to ja z kolei prawilnie przypominam, że:
1. Zdolność dla #kredyt2procent będzie liczona preferencyjnie, ponieważ rata jest niższa.
2. Nie trzeba mieć ani złotówki na wkład własny, ponieważ program jest połączony z programem "Mieszkanie bez wkładu".
Żródło: https://www.gov.pl/web/rozwoj-technologia/bezpieczny-kredyt
3. Nie można posiadać w przeszłości mieszkania, ale można posiadać udział w tym mieszkaniu lub domu nie większy niż 1/2 nabyty w drodze dziedziczenia jeżeli nie zamieszkuje się tam
1. Zdolność dla #kredyt2procent będzie liczona preferencyjnie, ponieważ rata jest niższa.
2. Nie trzeba mieć ani złotówki na wkład własny, ponieważ program jest połączony z programem "Mieszkanie bez wkładu".
Żródło: https://www.gov.pl/web/rozwoj-technologia/bezpieczny-kredyt
3. Nie można posiadać w przeszłości mieszkania, ale można posiadać udział w tym mieszkaniu lub domu nie większy niż 1/2 nabyty w drodze dziedziczenia jeżeli nie zamieszkuje się tam

Mam dziwne, powtarzające się przypadki problemów z internetem w sieci lokalnej LAN.
Co jakiś czas (tak mniej więcej raz w miesiącu) na losowym komputerze w sieci przestaje działać internet.
Teraz ciekawostka. Komunikacja z takim komputerem po LANie działa bez problemów, jednak żaden ping na świat już nie wychodzi. Nie pomaga reset połączenia sieciowego, odłączanie i podłączanie kabli, reset kompa, zmiana ip, zmiana dns, zmiana statycznego adresu na dhcp i na odwrót.
Jedyne co pomaga to zmiana adresu mac karty sieciowej na jakikolwiek inny. I wtedy jak to mawiał klasyk "Jak renkom odjoł" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nasuwa się automatycznie konkluzja, że to router z jakiegoś powodu blokuje dany adres mac (chociaż mam wyłączone filtrowanie) i moje podejrzenia padają w tym momencie na wbudowany firewall routera TL-WR740N
Komputery to różne DELLe Optiplex z Win7 32/64 bit z adresami statycznymi
Ktoś może miał podobny przypadek?
cmd with admin:
Reset WINSOCK entries to installation defaults:
netsh winsock reset catalog
Reset TCP/IP stack to installation defaults:
netsh int ip reset reset.log
Reset Firewall to installation defaults:
netsh advfirewall reset
Flush DNS resolver cache:
ipconfig /flushdns
Renew DNS client registration and refresh DHCP leases:
ipconfig /registerdns
Flush routing table (reboot required):
route /f
@Kulawix: użytkownicy nie mają takiej możliwości, nawet gdyby wiedzieli co to adres mac, w co wątpię (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)