Wpis z mikrobloga

Umówmy się: PiS to dno, TVP to dno i kilometr mułu. Ale ten ból dupy mediów mnie akurat śmieszy. Może się w Polsce dziać co chce: zamykać wszystko w pisdu, gospodarka tonie, "przedsiębiorcy się wieszają" ale dopiero media płaczą i robią akcje pod publikę jak im się hajs nie będzie zgadzać, i nagle akcja ogólnospołeczna: OJEJ tak nie wolno, wpisy na FB i ig. Jeszcze ten komunikat: niezależne media xd wszystkie media są zależne od tego kto wykłada hajs, TVN, Axel, Newsweek Zet, RMF itd no i niestety TVP zależne od PiSu bo daje hajs, nasz hajs. Generalnie jestem wkurzony że tyle mediów w Polsce są rękach zagranicznego kapitału bo zawsze będę realizować w mniejszym czy większym stopniu swoje cele, ale to pokłosie wyrwania się z socjalizmu no i chęć szybkiego "uzachodnienia" się w latach 90... I tu był największy błąd. Więc tu akurat się cieszę że chcą im dowalić podatek od reklam (niestety wiem że PiS to robi nie ze względu żeby w budżecie było więcej hajsu (chociaż to też)ale tylko żeby mieć monopol na rynku). ALE wiem że nie tylko im dowalą ten podatek tylko mniejszym bądź większym polskim wydawnictwom gazet, stacji radiowych lokalnych .... Więc nic nie jest niestety czarno białe... Małe polskie firmy zajmujące się mediami upadną a korporacje będą działać dalej... a już o TVPIS nie wspomnę.
#mediabezwyboru #niepopularnaopinia #pis #prostest #media
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kantar rozumiem co masz na myśli. W obecnej rzeczywistości jest to faktycznie plus, bo PiS ma się kogo bać i wie że dociera do ludzi inna rzeczywistość niz on kreuje.
Mi bardziej chodzi o taki idealistyczny, oczywiście nierealny scenariusz, że po 1990 roku nie było napływu zagranicznych mediów tylko nasi przedsiębiorcy wspaniale sobie poradzili bo nasi ówcześni rządzący nie sprzedali się za łapówki i nie zapraszali zagranicznego kapitału tak łatwo (wiem,
  • Odpowiedz
  • 1
Najbardziej mnie śmieszy, jak media mówią, że jest to wprowadzane pod pretekstem covida. Teraz ja się pytam a kto #!$%@? #!$%@? dzień w dzień o tym samym paski lecą tyle i tyle sami nakręcili. Oczywiście jestem przeciwko wprowadzaniu nowych podatków bo defacto wszyscy odczujemy to na własnych kieszeniach.
  • Odpowiedz